Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

"Dezinformarea", o carte bomba scrisa de un general controversat – ep. 3 – Despre patriarhii KGB


 
Textele publicate pe portalul WND, in care general-locotenentul Ion Mihai Pacepa (fost director adjunct al Departamentului de Informatii Externe al Securitatii ceausiste pana in 1978) sustinea ca Rusia ar sta in spatele actelor teroriste comise de islamisti, ca si fragmentele din viitoarea sa carte “Dezinformarea”, publicate de revista americana Whistleblower, traduse si preluate de noi in Cotidianul, au provocat reactia dura a Moscovei. Iata ce se spune pe portalul on-line Vocea Rusiei despre Pacepa :
"Unul dintre arhitectii distrugerii regimului Ceausescu si totodata cel care a creat „lantul de iubire" prin care Securitatea si-a legat destinul post-decembrist de serviciile secrete occidentale, general-locotenentul Ion Mihai Pacepa a decis sa reintre in sfera razboiului informational si sa-si reintregeasca solda care nu i-a mai fost indexata la inflatie timp de mai multi ani". Cu privire la teoria dezinformarii, criticii sai il trimit pe generalul defector cu mii de ani inainte, la epoca in care Sun Tzu vorbea despre aplicarea acestei metode in razboi.
"Principiile de baza ale razboiului informational si metodele aplicate de dezinformare au fost elaborate pe vremea lui Sun Tzu (sec. VI i.e.n.) si ideea ca a fost nevoie de Pacepa pentru ca americanii sa „redescopere" aceste principii este grotesca, la fel cum este grotesca ideea ca dezinformarea a fost „inventata" de seful KGB Yuri Andropov", sustin jurnalistii rusi.
Lasand in urma aceste polemici, va prezentam in ultimul episod, fragmente din viitoarea carte a lui Ion Mihai Pacepa “Dezinformarea”, care trateaza amestecul KGB in lumea crestina, analizand cateva biografii ale conducatorilor bisericii ortodoxe de la Moscova. Cu acest prilej, fostul general DIE defector, ne pune pe ganduri. Si daca vom avea rabdare sa citim cu atentie cv-urile neromantate ale capilor bisericii romane ortodoxe post-decembriste, vom avea surprize nebanuite. Ne referim mai ales la “Sfintiile Lor”, acei arhiepiscopi, mitropoliti si patriarhi educati la Moscova sau scoliti la Geneva inainte de 1989. Va ganditi la cineva anume ?
 
Eduard Ovidiu Ohanesian


 
"In timpul Razboiului Rece, KGB era stat in stat. Acum kaghebeul, rebotezat FSB este chiar statul. In 2003, peste sase mii de fosti ofiteri KGB – organizatie care a impuscat in trecut milioane de oameni “demascati” ca spioni sionisti – conduceau guvernele federale si locale ale Federatiei Ruse, jumatate din pozitiile de top ale guvernului fiind detinute tot de ei. Uniunea Sovietica avea un ofiter KGB la 428 de cetateni. In anul 2004, Rusia lui Putin avea un ofiter FSB la 297 locuitori.
Patriarhul Rusiei Aleksei al II-Lea a murit pe 5 decembrie 2008. Acesta lucra pentru KGB sub numele de cod “Drozdov”, fiind rasplatit de securistii rusi cu Diploma de Onoare, dupa cum am putut afla (intamplator) din arhiva uitata in Estonia de trupele de ocupatie retrase de Rusia. Pentru prima data in istoria sa, Rusia avea ocazia sa-si aleaga in mod democratic noul patriarh. Pe 27 ianuarie 2009, cei 700 de delgati ai Sfantului Sinod intruniti la Moscova, au prezentat o lista cu trei candidati : Mitropolitul Kiril al Smolenskului, (cunoscut ca acoperit al KGB cu numele de cod “Mikhaylov”), Mitropolitul Filaret al Minskului (care lucra pentru KGB sub numele de cod “Ostrovsky”) si Mitropolitul Kliment din Kaluga (cunoscut la KGB sub numele de cod “Topaz”).
Cand clopotele catedralei “Hristos Mantuitorul” din Moscova au anuntat invingatorul,  noul patriarh ales era Mitropolitul Kiril, alias “Mikhailov”. A fost numit pentru ca era considerat cel mai in masura sa influenteze lumea religioasa de peste granita. In 1971, KGB il trimitea pe Kiril la Geneva, ca reprezentant al Bisericii Ortodoxe Ruse, la Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB). Iar in anul 1975, KGB  l-a infiltarat pe “Mihailkov” in Comitetul Central al CMB, care a devenit in scurt timp un instrument al Kremlinului. Deasemenea, in 1989, aceeasi institutie l-a numit pe viitorul patriarh, presedinte al relatiilor internationale al patriarhiei ruse.
“Dezinformarea” merge mai departe. Manipularea lumii religioase desfasurate de Kremlin nu are limite, urmarind continuu marirea prapastiei dintre crestinism, iudaism si Islam. Astfel, in Rusia, cu cat lucrurile se schimba mai mult, cu atat par sa ramana cum au fost mai inainte. Francezii, buni diplomati de felul lor, au o vorba : Plus ca change, plus c’est la meme chose. Totul merge mai departe ca si cum nimic nu s-a intamplat.”

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page