Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din lumea... lui Stanley Kramer (1053)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus

* Marti, 16 Octombrie, 2012, "bostanii" si "peretii" aulei Universitatii Hofstra din New York au asistat la runda a doua a unui spectacol jenant de penibil, al carui protagonist principal a fost Titanicul Pontifus Maximus. La un moment dat, am avut impresia ca elucubratiile emanate de mesianica faptura sunt rodul unui consum exagerat de Ancient Age, 10 High or Clan McGregor sau rezultatul lecturarii nocturne a cartii poetului german Gottfried August Burger, autor al nu mai putin vestitului "Uimitoarele aventuri ale Baronului Munchhausen". Mi-au revenit in memorie versurile lui Alexandru Vlahuta, regasite in "Minciuna sta cu regele la masa" : "Doar asta-i cam de multisor poveste/, De cand sunt Regi, de cand minciuna este/ Duc laolalta cea mai buna casa".
Desi s-a dorit omniscent, persoana care poseda cunostinte depline in toate domeniile de activitate, putinele minti rationale care au urmarit dezbaterea televizata pe toate canalele televiziunii americane, si-au dat seama ca nimic, dar absolut nimic din cele relatate de Mesianica faptura n-au fost conforme cu realitatea, dovedindu-se pentru a mia oara veridicitatea celor lasate noua mostenire de omul politic britanic, Benjamin Disraeli, fost prim-ministru al Marii Britanii, ca in politica se regasesc trei feluri de discursuri: minciuni-lies, minciuni sfruntate-damn lies si statistici-statistics. Tot omul politic Britanic ne-a spus ca statisticile sunt folosite de regula pentru a minti populatia- Statistics are commonly used to lie to the people. S-a mintit intr-o frenezie, ceea ce mi-a dat impresia ca ascultam la Radio Erevan, un concurs cu tematica "neadevaruri".  
Pentru refamiliarizarea dumneavoastra va descriu un episod care a avut loc in data de 18 Septembrie 1787, in orasul Philadelphia, la terminarea Conventiei Constitutionale. La iesirea din sala Benjamin Franklin a fost interpelat de MrsPowell cu urmatoarele cuvinte: "Well Doctor, what have we got, a Republic or a Monarchy? A Republic if you can keep it. - Bine doctore, ce am obtinut, o Republica sau o Monarhie ? O Republica, daca o puteti pastra".
La 225 de ani de la aceste magistrale cuvinte, orice persoana rationala si care este familiara cu preceptele care au stat la baza infiintarii acestei tari, realizeaza ca Statele deloc Unite ale Americii, s-au indepartat total de standardele statuate la conventia constitutionala din 1787. America nu mai este ceea ce a fost si se indreapta vertiginos spre un colaps generalizat, care va atrage dupa sine si restul Mapamondului. Titanicul Pontifus Maximus se regaseste pefect in cuvintele lui Josh Billings, numele sub care si-a semnat capodoperele faimosul scriitor umoristic american, Henry Wheeler Shaw si este atat de dependent de exagerare, incat nu poate spune adevarul fara sa minta. A mintit intr-o frenezie demna de faimoasele Congrese ale PCUS, adevarul lipsind cu desavarsire. Ce minte rationala, ce democratie care se considera matura si sanatoasa si care doreste implementarea propriului sistem pe tot cuprinsul Globului pamantesc, se rezuma strict la atacarea oponentului republican, cand tara se confrunta cu probleme majore privind economia, somaj nemaiintalnit in istoria USA, politica externa deplorabila, debit care depaseste valoarea PIB- Produsul Intern Brut, securitatea nationala deficitara si a inregistrat un total fiasco si umilire internationala cu ocazia celor intamplate la 11 Septembrie 2112, exact la 11 ani de la tragicul eveniment din 11 Septembrie 2001, care a dovedit ca in ciuda celor 16 supersofisticate agentii de Intelligence suntem vulnerabili, chiar foarte vulnerabili. Ce pazesc cohortele de analisti de toate felurile si genurile, care impanzesc aceste institutii. Iarasi ma gandesc cu nostalgie la perioada cand cea mai profesionala institutie de Law Enforcement era condusa de J.Edgar Hoover. Timp de 48 de ani, sub 7 presedinti, fara sofisticatele computere si arme din prezenta dotare, organizatia respectiva s-a bazat in exclusivitate pe Fidelitate, Bravura si Integritate. Chiar nimeni dintre analisti, unii specializati si  in numerologie nu fac nicio conectie in existenta cifrei 11 de prea multe ori? Cum a fost posibil un atac atat de sofisiticat asupra Consulatului USA din Benghazi, conceput dupa reguli de tactica si strategie, desprinse din Art of War a lui Sun Tzu iar Administratia, Departamentul de Stat, Ambasadorul USA la ONU si armate de nulitati care impanzesc esichierul politic, sa caute vinovatii in alte sfere.
Adevarul este ca Departamentul de Stat al USA, nu a dat curs solicitarilor ambasadorului Chris Stevens, de a imbunatati securitatea Consulatelor si Ambasadelor Americane. Pentru anumite categorii de persoane, acest fapt nu mai constituie o surpriza. Inainte de 7 August 1998, data la care ambasadele americane din Nairobi-Kenia si Dar es Salaam-Tanzania, au fost victime ale atacurilor teroriste (paradoxal Dar es Salaam se traduce prin Casa Pacii!?!) Departamentul de Stat al USA a fost supus unui adevarat "bombardament" epistolar din partea ambasadorului american, privind imbunatatirea masurilor de securitate la cele doua ambasade. Madeleine Albright, pe atunci Secretar al Departamentului de Stat nu a onorat aceste solicitari, consecintelele fiind cunoscute. Acum s-a intamplat exact acelasi lucru, dovedind, daca mai era nevoie, ca si in America lipseste criteriul de selectie, in alegerea oamenilor cei mai capabili in functiile de maxima importanta pentru stabilitatea Americii si a lumii. Ca tacamul sa fie complet, Departamentul de Stat, a contractat securitatea Consulatului din Benghazi unei firme private din Tara Galilor, Blue Mountain care angajeaza in exclusivitate fosti componenti ai British and Commonwealth Special Forces, considerati cei mai duri militari ai planetei. Din nefericire, suma de 387,413.00 de dolari, cat a fost valoarea contractului, nu  a acoperit nici cheltuielile necesare trimiterii unui singur militar american in afara perimetrului national, asa ca Blue Mountain a angajat cinci membri  ai Miscarii 17Th Martyrs's Brigade din Benghazi, echipati cu bastoane de cauciuc si catuse !!! Da, cititi bine! Aici a ajuns Departamentul de Stat si Administratia Americana in anul de gratie 2012.
Pentru to(n)ti, Ambasadele si Consulatele USA din strainatate, reprezinta de jure teritoriu suveran al Americii, iar invadarea lor este un act de razboi, principalul obiectiv al unui razboi si, pentru asta nu trebuie sa treci pe la West Point, Virginia Military Institute sau The Citadel, este distrugerea inamicului. Pentru baby-sitting angajati nannies si nu Killing elite machines !!!
Caius Tullius Cicero, ne-a lasat la inceputul mileniului I, urmatoarea cugetare: exista legi care i-au scapat lui Hammurabi, nu le gasim nici in Codul Penal Roman si nici in jurisprudenta unui Cod Penal din lume: sunt legi cu care ne nastem si apartin instinctului uman-instinctul de autoaparare. Daca mai stam patru ani sub Messianica faptura, acest instinct va fi interzis printr-o draconica lege.
Prefigurez la orizont o societate Dystopiana, care este definita ca un sistem caracterizat prin saracie, repulsie sordida si opresiva si in care justitia, libertatea si fericirea sunt reprimate. Poate nici nu meritam altceva, atat timp cat suntem adeptii Ineptocratiei si alegem conducatorii dupa gradul lor de incompetenta si ineficacitate.
De asta, am ferma convingere ca sfarsitul este revoltator de aproape si nu mai putem dainui multa vreme.
A. C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page