Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Stimati prieteni va datorez o explicatie!            In urma unei recomandari de aici din SUA, pe la sfarsitul lunii septembrie am fost contactat telefonic de administraita prezidentiala de la Bucuresti. A fost doar o tatonare referitoare la posibila mea candidature la senatul Romaniei din partea Colegiului 3- Diaspora. Cateva zile mai tarziu am fost contactat de “Alianta Romania Dreapta” si de data aceasta am fost intrebat cum voi proceda in mod concret pentru a fi ales. Secretara care m-a sunat a precizat ca voi fi contactat din nou de presedintele campaniei electorale ARD.  In acel moment am considerat ca este de datoria mea sa incep pregatirile. In acest sens m-am consultat cu cei apropiati si am pregatit o fise personala pe care  am trimis-o la Bucuresti impreuna cu alte cateva documente illustrative.

 Iata fisa respectiva:

Profesor Doctor Nicholas Dima
Cetatenie: Americana si Romana; Religie: Roman Crestin Ortodox
Deviza: “Nihil Sine Deo; Totul prin Munca, Demnitate si Effort”
Profesie: Jurnalist, Scriitor, Consultant, Profesor… si Pensionar Federal
Apartenente: Membru al Asociatiei fostilor Detinuti Politici; Fost presedinte al Consiliului Parohial al Bisericii Sfanta Cuce din Virginia (pastorita de regretatul parinte  Ghe. Calciu); Co-fondator: Comitetul Adevarul despre Romania si Comitetul Romano-American pentru Basarabia.
Educatie: Universitatea Bucuresti 1967; Doctorat, Universitatea Columbia din New York, 1975
Activitati Profesionale:  20 de ani Redactor la Vocea Americii din Washington si 10 ani Profesor Universitar in Statele Unite, Etiopia, Djibuti, si recent in Romania.
In calitate de reporter:  
- A promovat interesele Romaniei la nivele multiple.
- A ajutat numerosi Romani veniti cu diverse probleme la Washington;
- A depus marturii orale si scrise in Congresul Statelor Unite;
- A intervievat lideri Romani din tara, din America, si din occident;
- A colaborat la  multe publicatii romanesti
- A cooperat cu autoritatile post-revolutionare din Romania
 
In calitate de professor:
 
- A fost director al catedrei de Studii Europene si Sovietice la Scoala Militara J.F. Kennedy din Fort Bragg, NC, si ulterior professor vizitator la Scoala Navala Superioara de Razboi (US Naval War College) din Newport, RI.
-In aceste posturi a predat cursuri de specialitate, a fost cercetator si consultant, si a publicat un numar important de studii internationale.
- Activitatea de professor i-a fost rasplatita cu o decoratie speciala pentru Servicii Exceptionale (Outstanding) aduse armatei Americane.
 
 Dintre Cartile Publicate…
- Bessarabia and Bukovina, Columbia University Press (NY) 1982, reeditata mai tarziu de inca doua ori si tradusa ulterior si publicata la Cluj-Napoca si la Chisinau.
- Journey to Freedom (Calatorie spre Libertarte), Washington, DC, 1990. Tradusa si publicata in Romania in 1993 (prima editie) si in Septembrie 2012 (a doua editie).
 
Pentru Detalii si Fotografii accesati <http://www.drdima.net>
(Fisa personala a fost insotita de un grup adhoc de sprijin care urma sa fie largita)
 
Precizare PS: Alianta Romania Dreapta se considera Democrata, pro-Americana si Pro-Occidentala. Intre membrii aliantei se afla si o factiune a Partidul National Taranesc-CD.  In 1996, fostul presedinte al filialei PNTCD-SUA, doctorul Cornel Petrasevici, m-a numit in scris vice-presedinte al filialei.
Incheiere PS: Dupa trimiterea acestei fise la Bucuresti si a unei fotografii vorbind in parlamentul de la Chisinau nu am mai fost contactat… Eu va multumesc pentru intentia de a ma sprijini si imi exprim speranta ca veti vota pentru persoane competente, oneste, si animate de Romanism… (daca le gasiti pe liste). Din punctul meu de vedere, Alianta Romania Dreapta a pornit deja stramb!


Profesor Doctor Nicholas Dima
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page