Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Fotbal - Preliminariile CM 2014: România - Olanda 1-4


Nationala de fotbal a Romaniei a fost invinsa de Olanda cu scorul de 4-1 (3-1), marti seara, pe Arena Nationala din Capitala, in preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2014. Olanda a castigat meritat, prin golurile marcate de Jeremain Lens (9), Bruno Martins (29), Rafael van der Vaart (45+2 - penalty) si Robin van Persie (86), golul de onoare al echipei noastre fiind reusit Ciprian Marica (40).
Tricolorii au inceput foarte bine meciul, avantat, cu un presing agresiv, si au avut o mare ocazie de a deschide scorul in min. 5, cand Gabriel Torje a trimis in bara transversala din lovitura libera de la circa 25 de metri.
Batavii au iesit din propria jumatate si la prima lor faza de poarta au reusit sa deschida scorul (min. 9), cand Lens a sanctionat o respingerea neinspirata a balonului de catre portarul Tatarusanu, in urma unui corner, si a marcat cu o lovitura de cap de la circa 16 metri. La doar doua minute dupa aceea, Grozav putea restabili egalitatea (11), dar a tras in portarul Stekelenburg. Olanda a fost foarte periculoasa si in min. 18, cand Strootman a patruns pe partea stanga si Tatarusanu a respins mingea deviata la coltul scurt de van Persie.
''Portocala mecanica'' si-a marit avantajul pe tabela de marcaj in min. 29, cand van der Vaart a executat excelent o lovitura libera si Martins a reluat in plasa ca la antrenament.
Tricolorii au revenit in joc si au pus din nou presiune pe poarta lui Stekelenburg, care s-a recunoscut invins in min. 40, cand Marica a marcat cu un sut de la marginea careului, la capatul unei actiuni personale. Romania a mai avut o ocazie notabila, prin Stancu (42), dar sutul acestuia a fost deviat in corner.
La ultima faza a primei reprize, arbitrul scotian Thomson a acordat penalty oaspetilor, in urma unui duel intre Tamas si Narsingh, iar van der Vaart a transformat: 1-3 (45+2).
Olanda a inceput mai bine repriza secunda si a avut o ocazie buna de gol, prin van Persie, dar Tatarusanu a respins lovitura de cap a atacantului de la Manchester United (48). si Romania a avut o sansa buna, dar Stekelenburg a respins sutul pe centrul portii expediat de Stancu (52).
Meciul a intrat apoi intr-o perioada terna, fara realizari de cele doua parti, olandezii preferand sa joace la conservarea rezultatului, in timp ce tricolorii nu au reusit sa inchege un joc care sa duca la crearea de ocazii la poarta lui Stekelenburg.
Arbitrul Thomson a privat echipa noastra de un penalty in min. 82, cand Ad. Popa a fost faultat in careu de Martins, dar nu a acordat penalty-ul cuvenit. Apoi, Thomson l-a iertat pe Tamas de al doilea cartonas galben (84).
Olanda a marcat si al patrulea gol, in min. 86, prin van Persie, ramas singur cu Tatarusanu.
Romania a suferit primul esec in actuala campanie de calificare, dupa trei victorii consecutive.
Cu acest prilej s-a stabilit un nou record de asistenta pe Arena Nationala, 52.329 spectatori.

Au evoluat echipele:
Romania: 12. Ciprian Tatarusanu - 4. Gabriel Tamas, 6. Vlad Chiriches, 15. Dorin Goian, 3. Razvan Rat (capitan) - 5. Alexandru Bourceanu (8. Costin Lazar, 61), 18. Mihai Pintilii - 11. Gabriel Torje (21. Adrian Popa, 66), 13. Gheorghe Grozav (10. Adrian Mutu, 74), 19. Bogdan Stancu - 9. Ciprian Marica. Selectioner: Victor Piturca.


Olanda: 1. Maarten Stekelenburg - 2. Ricardo Van Rhijn, 3. John Heitinga, 4. Ron Vlaar, 5. Indio Bruno Martins - 10. Rafael van der Vaart (20. Ibrahim Afellay, 76), 8. Kevin Strootman (capitan), 6. Nigel De Jong - 7. Luciano Narsingh, 9. Robin van Persie, 11. Jeremain Lens (17. Eljero Elia, 88). Selectioner: Louis van Gaal. AGERPRES.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page