Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Ministrul de Externe si secretarul general al Consiliului Europei au discutat despre evolutiile politice din România


Bucuresti, 9 oct /Agerpres/ - Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a avut luni, in marja lucrarilor "Forumului mondial al democratiei" de la Strasbourg, o intrevedere cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjrrn Jagland, cu care a avut un schimb de opinii pe marginea evolutiilor politice interne din Romania, informeaza MAE.
"Ministrul Afacerilor Externe al Romaniei si Secretarul General al Consiliului Europei au fost de acord ca viitoarea opinie a Comisiei de la Venetia, referitoare la tara noastra, va constitui o sursa importanta de inspiratie in procesul elaborarii unor eventuale modificari legislative sau constitutionale menite sa elimine disfunctionalitatile constatate pe parcursul disputelor politice recente si au convenit ca este preferabil sa se evite politizarea subiectului, acordandu-se prioritate expertizei tehnice si impartiale a Comisiei de la Venetia", precizeaza MAE.
De asemenea, in cadrul discutiei au fost abordate evolutiile regionale, in contextul proceselor electorale din Georgia, Belarus si Ucraina.
MAE arata ca partea romana si-a exprimat interesul pentru stabilitatea democratica regionala, reiterandu-si sustinerea pentru activitatea organizatiei de la Strasbourg menita sa promoveze reformele in statele din vecinatate.
"Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a aratat ca Romania isi propune sa devina mai activa, in perioada urmatoare, atat prin consolidarea dialogului politic cu tarile din regiune, cat si prin utilizarea mai eficienta a instrumentelor asistentei pentru dezvoltare", puncteaza MAE.
Cei doi oficiali au trecut in revista si evolutiile din cadrul Politicii Consiliului Europei vizand regiunile din vecinatate, convenind sa continue dialogul asupra consolidarii acestui instrument. Ministrul Titus Corlatean a aratat ca, pe langa sprijinul acordat de la bun inceput viziunii secretarului general, Romania este gata sa se implice direct, in colaborare cu Consiliul Europei, in organizarea unor activitati menite sa promoveze valorile fundamentale ale statului de drept si drepturilor omului in statele Africii de Nord si Orientului Mijlociu. AGERPRES
ID: 2822909; Data: 2012-10-09 17:50:30; Redactori: suz/suz

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page