Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Noaptea Portilor Deschise, la 145 de ani de la înfiintarea Bibliotecii Academiei Române


Bucuresti, 8 oct /Agerpres/ - Biblioteca Academiei Romane organizeaza, sambata, Noaptea Portilor Deschise, bucurestenii fiind asteptati sa viziteze institutia intre orele 18,00-1,00, cu prilejul implinirii a 145 de ani de la infiintare.
Deschiderea festiva a evenimentului va avea loc in prezenta conducerii Academiei Romane cu vernisarea unei valoroase expozitii patrimoniale de carte veche romaneasca. Programul va continua cu un concert aniversar de muzica bizantina, oferit de corul "Nectarie Protopsaltul", cu un repertoriu alcatuit pornind de la partituri din patrimoniul Bibliotecii Academiei Romane.
Evenimentul se va desfasura simultan pe trei paliere distincte, potentandu-se reciproc intr-un program destinat simultan tinerilor, intelectualilor de substanta si publicului larg.
Prima axa este reprezentata de "Dezbateri si mese rotunde", un nucleu de prelegeri si discutii fundamentate pe tema cartii, traiectoria manuscriselor in epoca bizantina, destinul bibliotecilor din antichitate pana in prezent, la care vor participa Andrei Oisteanu, Mircea Anghelescu, Dan C. Mihailescu, George Ardeleanu, Clara Mares, Ioan Stanomir, stefan Vianu, Andrei Gaitanaru, Catalin Buciumeanu, Eugen Ciurdin.
A doua coordonata este adresata in special tinerilor si intereselor lor culturale, printr-un Targ de IT&C si prin cinci momente de IT demo care isi propun sa valorifice granita intre cultura si tehnologia performanta.
A treia directie consta intr-un program variat de muzica bizantina, muzica veche, world music, teatru neconventional, relansarea campaniei cartilor calatoare "Bookcrossing" si sapte ore de happening oferit de atelierul de tipar manual Moara de hartie.
Fiecare participant la Noaptea Portilor Deschise va primi un flyer pe baza caruia poate obtine permis gratuit la Biblioteca Academiei Romane pana la sfarsitul anului. AGERPRES
ID: 2821407; Data: 2012-10-08 17:47:15; Redactori: suz/suz

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page