Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

A fost repusa în functiune ecluza româneasca de la Portile de Fier I


Bucuresti, 8 oct /Agerpres/ - Ecluza romaneasca de la Barajul Portile de Fier I a fost repusa sambata in functiune, dupa ce aproape timp de un an si jumatate a fost inchisa pentru efectuarea ultimei etape a lucrarilor de reabilitare.
Administratorul judiciar al Hidroelectrica SA, Remus Borza, a declarat ca ecluza romaneasca va functiona din acest moment la parametrii europeni si ca investitiile au fost finantate doar din bugetul propriu al societatii, urmand ca in perioada urmatoare si Guvernul sa contribuie pentru acoperirea cheltuielilor.
"Prin repunerea in functiune a acestui obiectiv, indicele de tranzitare a navelor fluviale prin ecluza a crescut considerabil. Din pacate, ecluza nu aduce profit pentru Hidroelectrica, ci doar pentru institutiile cu responsabilitati de administrare a transportului naval. Din acest motiv se impune ca si Guvernul sa sprijine financiar investitia facuta aici", a sustinut Borza.
La eveniment au participat secretarul de stat in Ministerul Economiei Rodin Traicu, prefectul judetului Mehedinti, Nicolae Draghiea, presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, si alti reprezentanti ai autoritatilor locale si centrale. AGERPRES


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page