Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din lumea... lui Stanley Kramer (1051)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus

* Sub regia mai-marilor lumii, a celor care, oricat ar parea de ciudat, au hotarat soarta noastra, a Mapamondului, inca din 1773, aula Universitatii din Colorado a tinut capul de afis al evenimentelor saptamanii.
A avut loc prima dezbatere intre actualul ocupant al Biroului Oval si Mitt Romney, contra-candidatul sau, din partea partidului republican. Peste 67 milioane de americani au fost martorii unui spectacol de o calitate indoielnica, ce a demonstrat ceea ce semnatarul acestor randuri, a afirmat inca inainte de 20 Ianuarie 2009: avem cel mai nepregatit presedinte din istorie, un amator propulsat la conducerea lumii de anumite grupuri de interese, un diletant al arenei politice internationale, un personaj manat in exclusivitate de ambitii personale, un incompetent care a fost preprogramat sa genereze colapsul Americii si sa schimbe actuala forma de guvernamant.
Scenariul a fost perfect, Titanicul Pontifus Maximus a dat impresia ca este intre corzi, facut groggy si adevarul este ca s-a comportat lamentabil, dovedind ca, fara teleprompter si cohortele de pretinsi adulatori care-i misuna in preajma-i, nu este oratorul cel mai mare din lume, de la Julius Caesar incoace si si-a pierdut si aureola de Ludovic al XIV-lea, care in alocutiunea tinuta la 13 Aprilie 1655, in fata Parlamentului a afirmat: "L"Etat, C'est Moi!"- Statul sunt eu !
Eu, cunoscand multe subtilitati la care se recurge in acest infestat domeniu, care este politica, raman ferm la convingerea ca totul a fost regizat la superlativ de David Axelrod - Eminenta Cenusie, din spatele alegerilor, iar Alea Iacta Est - Zarurile au fost aruncate - Titanicul Pontifus Maximus a trecut demult Rubiconul - Potomacul care-l va propulsa in biroul de pe 1600 Pennsylvania Avenue, pe cel putin 4 ani de aici inainte. Deci, stati linistiti "Les jeux sont faits; rien ne va plus, Jocurile au fost facute ; ramane asa."
Chiar daca nu place multora si nu sunteti in asentimentul meu, exista tendinta tot mai vadita de a se identifica administratia cu notiunea de stat. Daca se continua in acest ritm, nu m-ar surprinde sa auzim slogane de trista faima, emanatia regimului fascist al lui Benito Mussolini: "Tutto nello Stato, niente al di furi di stato, nulla contro lo Stato - Totul pentru stat, nimic in afara statului, nimic impotriva statului". Astept cu interes, stati linistiti, niciun Congres ! - emiterea unui Executive Order, similar cu Sedition Acts, elaborat in anul 1798, in timpul administratiei John Adams, iar criticii guvernului sa devina niste proscrisi, cu destinatia Insula Diomede sau Liternum de Transylvania, orice exprimare negativa la adresa curentei administratii sa fie considerata felony-infractiune de rang federal. Din fericire, la timpul respectiv Statele atunci Unite ale Americii aveau vice-presedinte pe Thomas Jefferson, care a denuntat Sedition Act drept invalid si o violare a Primului Amendament al Bill of Rights, care protejeaza dreptul la libera exprimare. Pentru cei interesati, legea respectiva a expirat la 3 Martie, 1801, odata cu instalarea noii administratii.
 Va spuneam, cu ani in urma, de scriitorul Tom Stoppard, care in "Jumpers" ne-a familiarizat cu perceptul ca "esenta democratiei nu consta in votare, ci in numaratoare." Si fara numaratoare, Titanicul Pontifus Maximus se poate considera invingator detasat, realegerea lui fiind materializarea planurilor Iluminatilor de a duce Statele Unite ale Americii, direct in Groapa Marianelor-Toscarora.
La data cand va scriu acest eseu, Vineri, 5 octombrie 2012, datoria nationala a Statelor Unite ale Americii, se cifreaza la suma de 16,153,318,273,015.07 trilioane dolari, revenindu-ne pe cap de locuitor suma de 53,167.00 dolari  !!! cea mai mare parte din acest debit fiind datorat Chinei, Japoniei si Braziliei. Ca termen de comparabilitate, la terminarea Crizei Generale a Capitalismului, in anul 1933, sub administratia Franklin Delano Roosevelt, datoria nationala se cifra la 20 miliarde de dolari. Unde va ajunge o tara in care Produsul Intern Brut se cifreaza sub datoria nationala, este usor de prevazut ! Asta daca omenirea ar fi condusa de oameni capabili si nu de curentii politicieni care impanzesc la maximum parlamentele si guvernele lumii.
Din toata aceasta tragedie economica institutionalizata perfect de cei care controleaza omenirea, Bancile isi continua nestingherite activitatea. In timp ce realizeaza trimestrial profituri de ordinul zecilor de miliarde de dolari sau euro, noua, prostimii, idiotilor utili ne dau dobanzi anuale cuprinse intre 0.1-0.25 %, adeverindu-se veridicitatea celor spuse de omul politic american, Thomas Jefferson, inca din 1802, pe cand era vice-presedintele acestei tari: "Eu cred ca institutiile bancare sunt mult mai periculoase libertatii noastre, decat o armata stabila. Daca poporul american va permite vreodata bancilor sa controleze emiterea banilor, prima data prin inflatie, apoi prin deflatie-reducerea valorii monedei nationale, bancile si corporatiile ce se vor dezvolta in jurul bancilor, vor priva populatia de toate proprietatile pana cand copiii nostri se vor trezi fara locuinta pe pamantul cucerit de parintii lor. -I believe that banking institutions are more dangerous to our liberties than standing army. If the American people ever allow private banks to control the issue of currency, first by inflation, then by deflation, the banks and corporation will deprive the people of all properties until their children wake-up homeless on the continent their fathers conquered". Din nefericire, cele anticipate de presedintele Thomas Jefferson, inca din 1802, au aplicativitate in perioada actuala, cand zeci de milioane si-au pierdut locuintele, 46.2 milioane sunt beneficiari de asisitenta sociala-food stamps (Bonuri de mancare).
Paradoxul situatiei este ca sub curenta administratie bancile au primit o infuzie de 787 miliarde de dolari - stati linistiti, bani proveniti din taxele noastre, guvernul nu creaza bani si nici locuri de munca - bani carora  bancherii le-au dat o destinatie personala !!!
Am crezut, ca macar in USA, asemenea fapte intra sunb incidenta lui American Penal Code. Sub curenta administratie nu poti fi sigur de nimic, dar absolut nimic.
Spre consolarea mea si a dumneavoastra, inchei cu cele redate posteritatii  de inegalabilul ziarist H.L. Mencken, inca din 1920: "Cu cat democratia se perfectioneaza, oficiul presedintelui reprezinta, din ce in ce mai mult, sufletul interior al poporului. Va veni o zi in care oamenii adevarati ai acestui pamant vor da curs in cele din urma dorintei inimii lor, iar Casa Alba va fi "ornamentata"cu un adevarat si sincer moron. (superlativul idiotului).
Pentru materializarea celor de mai sus, asteptam data de Marti, 6 Noiembrie, 2012.
A. C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page