Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

DIRECTII ABERANTEMaria Diana Popescu, Agero

Se joaca un nou „moment istoric” la nivel inalt! Motivind ca ar fi interesate de linistea si starea sociala a locuitorilor planetei, S.U.A. si Rusia pregatesc „normalizarea” relatiilor economice. In ciuda faptului ca statul rus este in prezent membru al Organizatiei Mondiale a Comertului, exista un articol de lege - amendamentul lui Jackson-Vanik, datind din 1974, care impiedica relatiile comerciale normale dintre companiile americane si cele rusesti. Mai degraba, rusii si americanii vor sa-si dea mina contra unui inamic de temut. Profetul crizei, Nouriel Roubini uimeste din nou cu declaratii soc: „Economia mondiala are nevoie de inca o criza financiara masiva pentru a distruge bancile mari, care au inca probleme grave, ce nu s-au atenuat in timp”. Omenirea ar fi gata sa mai suporte inca o criza, daca aceasta ar fi motivul disparitiei sclavagismului generat de banci. Cine sa mai aiba incredere in sistemul bancar mondial, in miile de filiale (niste plante carnivore insamintate pe teritoriul statelor) – antrenate in goana egoista dupa profituri uriase, care au dereglat mersul lumii? Roubini, cel care a atras atentia asupra crizei financiare din 2008, a mai spus: „Singura solutie este aceea de a distruge bancile care sunt prea mari pentru a se prabusi. Nu exista nicio alta alternativa. Ma gandeam ca va exista cineva care sa ia decizia asta dupa ce ne-am confruntat cu cea mai acuta criza din ultimele generatii. Poate ca avem nevoie de o noua criza financiara.” Uite, cum dintr-o data acest profet mi-a devenit drag!
  Nu pot fi trecute sub tacere realizarile Europei sub conducerea celui mai slabut sef al Comisiei Europene, cel care i-a lasat pe portughezi intr-o situatie dezastruoasa: somaj masiv al tinerilor, copii saraci si cele mai mari disparitati intre statele membre U.E. Pacat de acest proiect, atit de dificil de dus la capat! Nu doar ca nu mai seamana deloc cu ceea ce au dorit parintii fondatori ai Comunitatii Europene, dar a incaput pe miinile unor vinzatori de gogosi! Povestea cu scopul uniunii, acela ca toate natiunile Europei sa traiasca precum fratii, nu mai poate adormi nici copiii din orfelinate. Traiul e tot mai scump si mai greu de suportat, Leul nostru, o biata pisicuta de maidan, a ajuns la cel mai scazut nivel din ultimii ani, sute de pensionari se inghesuie la cozi sa prinda un pachet cu alimente, si atunci ma intreb: unde sint banii aruncati de F.M.I. in stinga si in dreapta? De ce obliga tarile sa ia atitia bani cu imprumut si atit de usor, stiind clar ca nu-i vor putea inapoia vreodata. O explicatie ar fi ca F.M.I. forteaza semnarea unor acorduri profitabile, iar singurul de acest gen, in schimbul uriaselor sume, ar fi garantarea cu suveranitatea statului respectiv - un fel de „credit ipotecar” la nivel de stat.
Romanii au din nou parte de bucurii. Dupa ce majorarea accizelor a adus deja scumpiri si va aduce de anul viitor altele in lant, impozitele si taxele vor scoate mai multe parale din buzunarele noastre. „De la 1 ianuarie, se vor majora cu 16 procente birurile pentru locuinte, masini si terenuri.” Noua gaselnita ii va arde si mai rau pe romani la buzunare in 2013, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern. Motivul invocat de Ministerul Finantelor este rectificarea ratei inflatiei din perioada 2010-2012. Cei care nu-si mai incap in piele de bucurie, sint primarii. Masura va aduce sute de milioane de lei la bugetele locale. Cel mai mult vor scoate din buzunar proprietarii de terenuri agricole, paduri, pasuni, livezi sau vii, precum si cei care au animale, pentru ca si taxele pentru aceste proprietati vor creste. Mai mult, hotarirea prevede si cresterea taxelor pentru eliberarea sau schimbarea documentelor: acte de identitate, certificat de casatorie etc. Acelasi act normativ stabileste amenzi de pina la 700 de lei pentru cei care nu-si inregistreaza la timp cumpararea sau vinzarea unei proprietati.
De acum sa vezi trai pe bietul roman! Mai ales ca vaccinul minune „hexavalent”, pentru imunizarea copiilor cu virste cuprinse intre doua si sase luni impotriva difteriei, a tetanosului, a tusei convulsive si a poliomielitei, va fi distribuit in luna octombrie. Tot cu acordul Guvernului, desigur. E si acesta un mod de a reduce la tacere generatiile care vor sa vina. Tot felul de vaccinuri, de medicamente si produse farmaceutice periculoase sint puse in circulatie in ciuda accidentelor provocate. Intr-una din cartile sale, Dr. Louis De Brouwer, Doctor in medicina, specialist in biologie moleculara si in homeopatie, dezvaluie cu mult curaj interesele financiare ale concernelor farmaceutice si directia aberanta spre care se indreapta medicina contemporana „prin existenta fraudei, a abuzului de incredere si a inselatoriei”

Maria Diana Popescu, Agero
Sursa: www.agero-stuttgart.de

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page