Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din lumea... lui Stanley Kramer (1048)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus

* Am in fata Dex-ul, Dictionarul explicativ al Limbii Romane, editat de Institutul de Lingvistica "Iorgu Iordan", de pe langa Academia Romana, in anul 1996 cat si Dictionarul Universal al Limbii Romane, editat de cunoscutul filolog Lazar Saineanu, incepand din anul 1896, carti care dupa modesta mea opinie au contribuit la formarea intelectuala a multor generatii, care au considerat familiaritatea cu limba stramosilor o nota de respect pentru TARA care adaposteste mormintele inaintasilor. Am dorit sa ma familiarizez cu notiunea de inept, cuvant care in acceptia lui Lazar Saineanu inseamna lipsit de aptitudine, de bun simt, stupid, iar Dex-ul este mult mai transant, definind termenul drept prost, stupid, tampit. Dictionarul Limbii Engleze, defineste cuvantul inept drept nepotrivit, absurd, deplasat, stupid, fara efect.
Nu de alta, dar dex-urile universale s-au imbogatit cu un nou cuvant Ineptocracy, as zice Ineptocratie in limba romana, cuvant care descrie cel mai bine situatia politica actuala a mapamondului.
In acceptia celor care l-au introdus in lexicurile universale acest termen, Ineptocracy-Ineptocracratia este o forma de guvernamant in care cei mai putin capabili sa conduca sunt alesi de cei mai putin capabili sa produca si unde membrii societatii incapabili sa se sustina singuri sau sa realizeze ceva sunt recompensati cu bunuri si servicii platite din averea confiscata de la un numar redus de producatori. "(A system of government where the least capable to lead are elected by the least capable of producing, and where the members of society least likely to sustain themselves or succed, are rewarded with goods and services paid for by the confiscated wealth of a diminishing number of producers)". Alte opinii definesc Ineptocracy-Ineptocratia ca o convingere care stipuleaza ca cei care conduc trebuie alesi dupa gradul lor de incompetenta si ineficacitate. "(The belief that rulers should be chosen for their generally incompetent and ineffectual qualities".
Nu trebuie o dotare cerebrala de exceptie sa realizati ca starea jalnica a mapamondului este generata de faptul ca cohorte de incompetenti aleg legiuni de aceeasi factura intelectuala ca ei ca sa-i conduca, sau mai corect, sa ne conduca. O persoana invata numai in doua moduri: unul prin citit, altul prin asociere cu oameni mai inteligenti ca ea. Din nefericire, cel putin la descendentii din Mioriticul Plai Carpatin, cititul ramane o eterna necunoscuta iar asocierea cu persoane mai inteligente nu este dorita, din contra, persoanele dotate cerebral sunt incomode si marginalizate de masa amorfa de idioti utili, manevrati foarte usor de diferitele grupuri de interese.
Aceasta problema, oricat ar parea de ciudat, dateaza de la inceputurile existentei omenirii si s-a manifestat pregnant in Grecia Antica, leaganul civilizatiei acelor timpuri. Plutarh din Cheroneea, scriitor, istoric si filosof grec, reprezentant al Academiei Platonicene spune ca dupa ce a asistat la o sedinta a Adunarii Poporului din Atena, semilegendarul Anacharsis, filosof scit din secolul al VI-lea I.Cr, prieten al legislatorului Solon, primul strain care a primit cetatenie Ateniana, considerat unul dintre cei "sapte intelepti" ai Greciei Antice, ar fi rostit urmatoarele cuvinte: "E de mirare ca la Greci inteleptii dau sfaturile, iar prostii hotarasc". Intors in Scitia, nordul Marii Negere, a fost omorat de propriul lui frate, care n-a vrut sa impartaseasca valorile Greciei Antice, la timpul respectiv, cea mai avansata civilizatie a lumii.
Ma intreb, care ar fi reactia lui Anacharsis daca ar asista la sedintele Parlamentului Romaniei, unde marea majoritate a parlamentarilor au un nivel de pregatire inadmisibil de precar, pentru ocuparea unor asemenea pozitii. Dar, vorba filosofului Anacharsis: prostii hotarasc. Aceste cohorte de inexistenti, care cheltuiesc cu nonsalanta unor nababi banii poporului - apropo, parlamentarii romani cheltuiesc cei mai multi bani pe deplasari, dintre toate tarile din UE - n-au auzit de Danton si de celebra formula, gravata pe statuia lui  de pe bulevardul  Saint Germain din Paris: "dupa paine, educatia este prima nevoie a poporului". Cer de ani de zile reducerea numarului de parlamentari la maximum 100 persoane, similar statului Oregon, a carui suprafata este identica cu a Romaniei; nimeni nu asculta, interesele de clan fiind situate deasupra intereselor TARII !!! Rusine, pentru ceea ce ati facut din Mioriticul Plai Carpatin. Ne mai miram, unii dintre dumneavoastra, ca Romania a luat "drumul Canossei", adica accepta umilinte publice, unele complet nemeritate, din partea "Portii" de la ... Bruxelles. Pentru cei nefamiliari cu acest termen, aluzia la Canossa se refera la faptul ca acolo, in anul 1077, imparatul germanic Henric al IV-lea a asteptat in zapada, in vesmant de penitent, ca papa Grigore al VII-lea sa-l primeasca si sa anuleze excomunicarea la care il osandise. Pentru Romania drumul Canossei este drumul saptamanal spre Bruxelles, unde denigratorii Romaniei - culmea, proveniti dintre reprezentantii Romaniei au infestat Parlamentul UE cu neadevaruri. Eu, in ignoranta mea, am crezut ca asemenea fapte intra sub incidenta Codului Penal.
Cer insistent revoltator de putinilor intelectuali de exceptie pe care-i cunosc - ma refer la Maria Diana Popescu, Corneliu Leu si Ion Maldarescu - sa porneasca o campanie de presa care sa duca la reducerea drastica a numarului parlamentarilor si introducerea unor teste obligatorii de inteligenta la cei care doresc ocuparea posturilor natiunii.
Pentru toti pretinsii politicieni ai TARII, care fara sa etaleze calitati care sa-i faca apti pentru a ocupa posturile natiunii si a urmari binele ei, o recomandare preluata de la imparatul roman Galba, urmasul lui Nero, care a cerut Garzii Pretoriene, sa-l omoare, daca aceasta este in folosul romanilor. Evenimentul s-a intamplat la 15 ianuarie 69 AD (D.Cr), data la care Galba a fost omorat.
Ma tot intreb: Parlamentul si Palatele din Romania, au Garda Pretoriana ?
A. C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page