Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Tradarea lui BasescuIn orient, de la Bucuresti la Beijing si de la Moscova la Meca, telul si rezultatul actiunilor si discutiilor depinde de rege si preot (Geneza 14, 17-24), de cel ales, uns de Cel de Sus. In despotia orientala rezultatul proiectelor sau al dezbaterilor de idei este secundar. Important, determinant este voia Domnului, Stapanului si o pozitie cat mai sus in ierarhie. Asa ca celor de jos nu le ramane decat minciuna si furtul, singurele forme de protest.
In occident, din Carpati pana in California si din Anglia pana in Australia, vicarul Celui de Sus este papa de la Roma. Proiectele si discutiile regilor, presedintilor, oamenilor de afaceri sau de rand se concentreaza pe obtinerea unor rezultate. Ierarhia e secundara. Capitalul si munca sunt in vest hotaratoare, ca si statul de drept si drepturile omului.
Care-i sistemul cel mai bun? Fiecare are fideli, dar globalizarea, occidentalizarea lumii nu mai poate fi oprita. Lumea orientala se integreaza, adapteaza si uneori protesteaza, ca la referendumul din 2012, cand baronii moldo-valahi au organizat un puci parlamentar pentru demiterea Presedintelui Traian Basescu, care tradeaza, din perspectiva lor, vechile cutume si se orienteaza spre vest, vrea stat de drept.
Pentru a-l detrona la Bucuresti pe rege si preot uns de Cel de Sus, singura pozitie intr-adevar importanta, celelalte sunt derivate, dupa cum am vazut mai sus, baronii moldo-valahi au falsificat 1,5 milioane de voturi. In partea occidentala a tarii, in Transilvania si Banat, unde obtinerea de rezultate e mai importanta decat cine-i Seful, s-a votat impotriva pucistilor, mentinerea statului de drept si promovarea drepturilor omului cum sunt ele formulate in occident, nu ca cele ale sclavului modern oriental.
Integrarea in lumea occidentala, a Sfantului Imperiu Roman si a Ligii Crestine (azi UE si NATO) a greco-ortodocsilor este un experiment nou, in curs. Greco-ortodocsii au profitat de generozitatea UE si dupa ce au trait un deceniu din imprumut, acum sunt faliti si cer clementa, pentru ca nu vor sa renunte nici la euro si nici la nivelul de trai occidental, ceea ce nu poate fi un proiect de perspectiva, totusi merge inca taras, grapis. Refacerea unitatii crestine, chiar si la acest nivel scazut, material, obliga occidentalii la unele sacrificii.
Proiectul grec - ortodocsii consuma, occidentalii platesc - l-a imbratisat si prim-ministrul, grecul Tariceanu si ministrul sau de finante, armeanul Vosgasian, cand au dublat salariile si pensiile din burta. Grecia, model pentru Romania, dar vine criza 2007, occidentalii devin circumspecti si Basescu reduce cu 25% salariile si pensiile, care fara sprijinul UE/FMI si a celor trei milioane la munca in UE, ar fi discutabile.
Aceasta reducerea cu 25% este o tradare a ortodoxiei si o ploconire fata de occidentalii Barroso, Merkel etc. Asa ca baronii moldo-valahi, sectia de tineret Crin Antonescu si Victor Ponta pilotati de vechii comunisti orientali Iliescu si Voiculescu, cu toate ca au esuat de doua ori sa-l dea jos pe presedintele tarii si sa opreasca orientarea spre vest, UE/NATO, lupta mai departe pentru modelul oriental, mostenit de la cea mai incapabila administratie din lume, cea turco-musulmana in alianta cu cea pravoslavnica.
Puciul din 2012 a fost si o reactie a pierderii avansului de incredere a occidentalilor fata de romani. Va reusi cultura statului de drept si a drepturilor omului occidental sa treaca Carpatii si sa inlature cultura despotismului clientelar, parazitar, oriental fara un dialog intre Bucuresti si Roma, fara refacerea unitatii dintre ortodocsii si crestinii occidentali?

www.viorel-roman

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page