Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Mesaj adresat cu prilejul încheierii misiunii de consul general la Los Angeles


Doamnelor si domnilor, dragi prieteni,

La incheierea mandatului de consul general, imi face o deosebita placere sa va adresez multumirile mele sincere pentru colaborarea si sprijinul pe care mi le-ati oferit in anii in care mi-am desfasurat activitatea la Los Angeles.
Echipa consulatului general a acordat o atentie aparte actiunilor coerente de diplomatie publica, la nivelul mediilor politice, economice – prin atragerea de noi investitii americane in Romania si a sustinerii companiilor romanesti in demersul lor de a se impune pe piata din S.U.A. – academice, de media si culturale, prin care subliniem promovarea cinematografiei romanesti contemporane.
Totodata, am avut ca obiectiv prioritar aprofundarea relatiilor cu comunitatile de romani. Apreciez ca am reusit impreuna sa consolidam comunicarea si mai buna intelegere intre dumneavoastra si autoritatile statului roman, intre dumneavoastra si Romania.
Doresc sa subliniez manifestarile culturale si traditionale organizate de toate asociatiile romanesti si grupurile de romani in cele 11 state de pe coasta de vest, acestea fiind promovate si sprijinite de catre Consulatul General al Romaniei la Los Angeles prin toate mijloacele disponibile. Evenimentele romanesti in SUA prezerva valorile noastre traditionale, culturale si etnice si asigura transmiterea lor generatiilor viitoare, copiilor nostri romani nascuti pe taram american. In acest sens, doresc sa adresez multumirile mele asociatiilor si grupurilor de romani cu care am avut de-a lungul anilor o colaborare impecabila indeplinind impreuna, dezideratul de a fi aproape de conationalii nostri si de a veni in intampinarea solicitarilor lor, fie de natura culturala, etnica, lingvistica sau, nu in ultimul rand, consulara. Va incurajez sa va angrenati in organizarea in plan asociativ, ceea ce va conferi comunitatilor romanesti o vizibilitate sporita si acces in relatia cu autoritatile americane la toate nivelele – local, statal si federal.
Totodata, doresc sa va felicit si sa multumesc publicatiilor de limba romana, editate pe coasta de vest, pentru sprijinul acordat Consulatului General in vederea transmiterii mesajelor noastre catre cititori si, in special, pentru faptul ca prin munca lor, mentin vie relatia cu tara, cu comunitatile romanesti din SUA si, nu in ultimul rand, mentin viu graiul nostru stramosesc.
Distinse multumiri adresez consulilor onorifici ai Romaniei, doamnei Dana Beldiman, doamnei Lia Roberts, doamnei Ilieana Orlich, domnului George Roth si domnului James Rudd, pentru intreaga activitate si sprijinul acordat cetatenilor romani si oficiului nostru.
Va incurajez sa mentineti buna colaboare stabilita cu Consulatul General si sa apelati fara rezerva la resursele noastre institutionale.
Cu distinsa consideratie,
Catalin GHENEA
Consul General
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page