Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

ROSII SI OUA PENTRU PARAZITI


Maria Diana Popescu, Agero
Se zvoneste ca imbogatitii peste noapte, jefuitorii fara mila, de la politician la clanurile mafiote, precum si gealatii lor, mai rai ca hoardele tatare, vor cere in mod public sa li se confiste averile (ca in legea anti-mafie din Italia). Palatele, viile, padurile, apele, vilele, fermele, livezile, domeniile de vinatoare, terenurile detinute de ei si de rudele acestora, vor fi retrocedate poporului roman, care va trai bine dupa reteta germana pe care o regasim in pactul Ribbentrop-Molotov: Europa, sub cizma ocrotitoare, made in Germania, capacitatile energetice in turbinca ruseasca - vezi pactul eurasiatic incheiat recent de Putin, iar resursele, sub obladuirea unchiului Sam. Doar de aceea a fost inventat euro: ca sa faciliteze preluarea resurselor, desfiintarea capacitatilor de productie, indatorarea tarilor crestine si preluarea administrativa a Europei de catre nemti. Ei doresc expansiune, expansiune..., asta au facut de-a lungul istoriei lor: razboaie, pe care de altfel le-au pierdut mereu... vor pierde in curind! Pina la ametirea Puterii europene, noi ne mindrim cu politica noastra - o poiata in care s-au aciuat diverse zburatoare, claponi tuciurii, traficanti de legi, cocostirci si alte exemplare ale faunei capitaliste. In toata facatura de acasa si din lume, o mina de nelegiuiti ne conduc spre dezastru. Cum sa nu defileze cu tupeu romantic Barroso si Angela prin intreaga Europa? E doar sub porunca lor.
Pe 17-18 octombrie vor fi la Bucuresti, la Congresul P.P.E., sa ne vorbeasca despre libertate, solidaritate si responsabilitate. Sint asteptati sefi de state si de guverne din tari nemembre ale U.E., presedintele Consiliului European, lideri ai partidelor, comisari europeni, europarlamentari, delegati din partidele si organizatiile membre P.P.E. Mai bine veneau la nunta Ebei cu acelasi efect. De fapt, este vorba de libertatea lor, de solidaritate intre ei, impotriva propriilor popoare. Cred ca romanii vor sacrifica niste rosii, niste oua pentru democratii astia din virful Europei care se inghesuie la pomana! Congresul se va tine, evident, pe banii romanilor saraci! Asadar, asigurati-va iute locuinta, trebuie sa sustinem o armata de paraziti. Cele doua polite de asigurare pentru locuinta, in loc de una, sint furt ca in codru, menit sa imbogateasca firmele de asigurari. Obligindu-i pe oameni sa-si faca asigurare, adunind cite 10 sau 20 de euro de la fiecare locuinta in fiecare an, inchipuiti-va cit cistiga firmele de asigurari! Legea a fost creata special ca sa imbogateasca companiile de asigurari si pe ei insisi. Nimeni nu te poate obliga sa platesti. Nu doresti serviciul respectiv nu trebuie sa platesti. Pentru a semna o polita de asigurare trebuie sa contactezi un avocat. Societatea de asigurare este o forma de hotie, scuze, „bisnis”, de la bisnita, in limbaj capitalist, „afacere”, in care rechinii investesc minim si cistiga maxim de la popor. Asigurarea obligatorie este un bir suplimentar si ma intreb de ce mai platim atunci impozit pe locuinta, pe terenul patriei mele, care este al meu, si in schimbul acestui impozit nu primim nimic? De ce sintem siliti cu asigurari si cu alte smecherii financiare fara sa primim nimic in schimb? Pentru ca, Doamne fereste de dezastru, firma va gasi clauza scrisa cu Arial 8 din contractul kilometric prin care se spala pe miini. De ce mai locuim in aceasta tara daca sintem obligati sa platim impozit pe pamintul de sub talpi? Democratia asta buclucasa ne-a virat spre vest, si vestul ne va pune sa platim si aerul tras pe nari. Politicienii care au subminat economia nationala, au tradat si au vindut tara timp de 22 de ani nelegiuitilor capitalisti ai Occidentului, de aceea stau agatati de Putere ca liliecii. Fara imunitate, se tem de minia poporului.
Bine ati venit in era sclaviei moderne! „Criza fabricata la comanda a intarit legaturile dintre banci si mafie”, afirma Roberto Saviano. Suveranitatea tarii exista doar in Constitutia incalcata zilnic, de la presedinte la politicianul de balta. Traiasca guvernatorul benere, unul dintre cei mai vestiti prestidigitatori! Statul plateste dobinzi uriase bancilor in fiecare secunda. Suma ar fi suficienta pentru constructia unui kilometru de autostrada la fiecare patru zile. Pentru fiecare leu, statul plateste (cui, stim noi) un leu si jumatate. In prima jumatate a acestui an statul roman a platit, in medie, cite 90 de euro pe secunda in contul dobinzilor aferente imprumuturilor luate de la bancheri, adica o medie zilnica de circa 2,5 milioane de euro pe zi de lucru. Statul se imprumuta atit pentru a acoperi deficitul bugetar, respectiv diferenta dintre cheltuieli si venituri, cit si pentru a „rostogoli” datoriile vechi ajunse la scadenta. Ne-am pecetluit soarta! In sclavie vom trai pina la moarte, fiindca nu facem nimic ca sa ne schimbam viata. Ori disparem noi, ori dispar bancherii, ca de platit nu avem cum. De la care bancheri s-a imprumutat statul roman? De la bancile straine care opereaza cele mai mari hotii in Romania. Ele, la rindul lor, s-au imprumutat de la Banca Nationala, nu? Ca doar n-au vreo fabrica de bani! Iar Banca Nationala s-a imprumutat de la F.M.I., B.M. si B.C.E. Uite-asa bancile si „bancherii” au intrat in circuitul vicios, iar noi platim parazitii. si ii platim bine!
Dar, despre banci si tatucul mugur, pe larg, data viitoare. De ce credeti ca a sarit ca arsa presa internationala, cind romanii au optat pentru demiterea presedintelui? Era vorba de valetul Inaltelor Porti, care promite si da totul in schimbul functiei lui. Pentru ca un numar mare de locuitori detin apartamente cumparate inainte de ‘89, se considera ca Romania mai are de unde scoate bani. S-a pus la pamint sanatatea, iar educatia, terfelita si ea, va pregati pe banda rulanta chelneri, electricieni, timplari, ospatari, cum a dorit presedintele. Deci, lumea va lucra pentru a da 99% din venit pe chirie, asigurare medicala si alimente. Nici pe vremea fanariotilor ciuma hotiei nu s-a intins astfel. Au indatorat tara cu mult peste suta de miliarde, pe care le vor plati zeci de generatii de acum incolo. Aveau trecere la F.M.I. si banca Mondiala si puteau sa ia dupa pofta. Banii din buget i-au furat cu „investitiile” in telegondole, bazine de inot, consultanta, autostrazi, patinoare si parcuri in sate fara canalizare si alte golanii. Acesta e unicul scop al „economiei” de tip occidental. Un imens Caritas care se va prabusi in curind, deoarece acesti bani nu exista, nici la propriu nici in acoperire de aur pe care au anulat-o vicleneste secolul trecut. La fiecare miliard de euro „imprumutat”, salariile platite unor oameni care au muncit efectiv reprezinta maxim 10 milioane de euro, restul de 990 de milioane sint cifre in conturi off-shore! Din pacate pentru banci, nu vor putea plagia bani la nesfirsit. Apusul lor e aproape!
Maria Diana Popescu, Agero
Sursa: www.agero-stuttgart.de

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page