Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Ministrul de Interne francez: Vrem ca în privinta integrarii romilor toata lumea sa-si asume responsabilitatea


Bucuresti, 13 sep /Agerpres/ - Ministrul de Interne francez, Manuel Valls, a declarat miercuri, la Bucuresti, ca Franta este convinsa de buna-vointa Romaniei in includerea problemei integrarii romilor intr-o strategie europeana, punctand ca partea franceza doreste solutii concrete si ca toata lumea sa isi asume responsabilitatea.
"stim care sunt legaturile ce unesc cele doua tari - istoria, limba, cultura si bineinteles parteneriatul in plan economic si european. si, daca suntem aici, la Bucuresti, acest lucru se intampla pentru ca presedintele Frantei, Francois Hollande, ne-a cerut asta. Actualitatea europeana este suficient de cunoscuta pentru ca noi sa putem aborda numeroase subiecte si imi imaginez ca vom trata aceste chestiuni impreuna cu colegul meu Bernard Cazeneuve. In ceea ce priveste dosarul integrarii romilor, subiect pe care l-ati adus in discutie, suntem convinsi de buna-vointa autoritatilor romane de a include problema integrarii romilor in cadrul unei strategii europene, care priveste Europa, atat Romania, cat si Franta. si este o politica pe care si noi dorim sa o implementam, fara sa stigmatizam si gasind solutii concrete si ca toata lumea sa-si asume responsabilitatea", a spus ministrul de Interne francez, in debutul intrevederii cu presedintele Traian Basescu.
El s-a declarat convins ca discutiile ce vor fi purtate la Bucuresti cu autoritatile romane vor avea rezultate bune.
Ministrul de Interne al Republicii Franceze, Manuel Valls, si ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Bernard Cazeneuve, au fost primiti, miercuri, la Palatul Cotroceni, de presedintele Traian Basescu. Cei doi efectueaza miercuri si joi o vizita in tara noastra pentru a discuta cu autoritatile de la Bucuresti pe tema incluziunii sociale a cetatenilor romani apartinand minoritatii rome. AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page