Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Discutii aprinse între grupurile parlamentare din PE despre situatia politica din România


Bucuresti, 13 sep /Agerpres/ - Reprezentantii principalelor grupuri politice din Parlamentul European au discutat miercuri in contradictoriu despre recentele evolutii politice din Romania, in plenul legislativului UE la Strasbourg.
Manfred Weber, vicepresedinte al grupului Partidului Popular European (PPE), a declarat ca este recunoscator presedintelui Comisiei Europene Jose Manuel Barroso si vicepresedintelui CE Viviane Reding pentru ca au reactionat la situatia din Romania.
"Premierul Victor Ponta i-a promis presedintelui Barroso sa respecte o serie de cerinte, dar nu a intreprins pasii ceruti. Mi se pare ca este o atitudine antidemocratica", a declarat Weber.
Evocand inlocuirea Avocatului Poporului, adoptarea a doua ordonante de urgenta care, in opinia sa, au incercat sa limiteze competentele Curtii Constitutionale, nerespectarea solicitarilor CCR in ceea ce priveste cvorumul la referendum si ilegalitatile in desfasurarea scrutinului, Manfred Weber a spus ca aceste evenimente nu au avut loc intr-o tara 'bananiera', ci intr-un stat membru al UE. "Discutiile pe care le-am avut au fost dezamagitoare",a adaugat el.
De cealalta parte, Hannes Swoboda, presedintele grupului socialistilor si democratilor din PE, a spus ca este 'nedrept' sa se vorbeasca de o lovitura de stat in Romania. "Nu este vorba de o lovitura de stat, pentru ca exista situatii cand presedintele poate fi suspendat" de parlament, a precizat el.
Swoboda a mai declarat ca premierul Victor Ponta si-a respectat promisiunea de a tine cont de cerinta privind cvorumul la referendum. El a acuzat totodata Comisia Europeana ca a tacut fata de fapte din trecut ale presedintelui Traian Basescu, spunand ca seful statului roman nu si-a asumat sarcinile pe care le-a avut in aceasta functie. "Nu este o reflectare a obiectivitatii, iar eu cer sa actionati obiectiv", a mai spus el, adresandu-se vicepresedintelui CE Viviane Reding prezenta la dezbaterea din PE.
Pe de alta parte, Graham Watson, reprezentat al grupului ALDE, a spus ca cel mai bun lucru pentru situatia politica din Romania este organizarea de alegeri parlamentare si prezidentiale.AGERPRES
ID: 2789803; Data: 2012-09-13 17:46:27; Redactori: suz/suz

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page