Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Ministrul român de Externe condamna cu fermitate atacul asupra Consulatului SUA din Libia


Bucuresti, 13 sep /Agerpres/ - Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, i-a transmis, miercuri, secretarului de stat american Hillary Clinton un mesaj in care condamna cu fermitate recentul atac asupra Consulatului american din Benghazi, caruia i-au cazut victime patru cetateni americani, intre care si ambasadorul SUA in Libia, Chris Stevens, informeaza MAE, printr-un comunicat transmis AGERPRES.
In mesajul de condoleante adresat secretarului de stat al SUA, ministrul roman de Externe deplange acest atac.
"Suntem alaturi de familiile celor disparuti si de poporul american in aceasta noua teribila incercare, care ne intareste angajamentul de a continua lupta impotriva terorismului, de a continua sustinerea proceselor democratice care au demarat in regiune si pentru a caror edificare ambasadorul Chris Stevens si colegii sai diplomati si-au sacrificat chiar viata. Romania si Statele Unite ale Americii pretuiesc si respecta libertatea confesionala si religioasa, atata timp cat aceasta nu aduce atingere vietilor omenesti", se arata in comunicatul MAE.
Potrivit sursei citate, Romania cere noilor autoritati libiene sa reactioneze de urgenta prin masuri de retinere si aducere in fata justitiei a celor vinovati de atentatul criminal.
"Comunitatea internationala nu trebuie sa tolereze astfel de atacuri impotriva membrilor corpului diplomatic aflat in misiune, care aduc atingere nu doar diplomatilor unei tari, ci intregului sistem international", subliniaza Corlatean.
Marti seara s-a produs un atac asupra Consulatului american din Benghazi, in care si-au pierdut viata ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Libia, J. Christopher Stevens, si inca trei functionari americani. AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page