Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Delegatie a MApN, în vizita la Departamentul de Stat si Departamentul Apararii SUA


Bucuresti, 11 sep /Agerpres/ - Implicatiile crizei economice asupra apararii, sprijinul oferit de Romania pentru agenda parteneriatelor NATO, progresele privind implementarea arhitecturii sistemului de aparare antiracheta a NATO, ultimele evolutii din Orientul Mijlociu au fost principalele teme abordate de delegatia Ministerului Apararii Nationale, condusa de secretarul de stat Sebastian Huluban, la Washington, in perioada 2-6 septembrie.
Potrivit unui comunicat al MApN remis luni AGERPRES, discutii oficiale s-au desfasurat la Departamentul de Stat, Departamentul Apararii si Universitatea Nationala de Aparare, pe agenda fiind cuprinsa si ceremonia de semnare a "Acordului intre Ministerul Apararii Nationale din Romania si Departamentul Apararii al Statelor Unite ale Americii privind asistenta medicala pentru membrii fortelor armate si dependentii lor".
Totodata, la Muzeul Memorial al Holocaustului, secretarul de stat Sebastian Huluban a avut o intrevedere cu directorul Centrului pentru Studii Avansate privind Holocaustul, Paul A. Shapiro, si cu directorul Programului Arhivelor Internationale, Radu Ioanid, in cadrul careia a fost abordata posibilitatea continuarii punerii in aplicare a Protocolului de cooperare.
Delegatia romana s-a intalnit si cu reprezentanti ai mediului academic si de cercetare american, secretarul de stat Huluban avand un dialog consistent cu reputati profesori ai Universitatii Georgetown - Dennis Deletant, Chuck Hagel si Charles King.
De asemenea, Sebastian Huluban a avut o intrevedere cu James R. Locher III, directorul executiv al Proiectului pentru Reforma Securitatii Nationale, fost asistent al secretarului apararii pentru operatii speciale si conflicte de joasa intensitate, iar in finalul vizitei a fost oaspetele mesei rotunde cu tema "Perspectivele Politicii de Aparare a Romaniei", gazduita de Atlantic Council in cadrul Programului de Securitate Internationala. AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page