Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Judecatorii CCR au discutat cu reprezentantii Comisiei de la Venetia despre modificarea Legii Curtii


Bucuresti, 11 sep /Agerpres/ - Modificarea Legii Curtii Constitutionale prin abrogarea competentei acesteia de a se pronunta cu privire la constitutionalitatea hotararilor plenului Camerei Deputatilor, Senatului si ale celor doua Camere reunite ale Parlamentului a fost una dintre temele discutate la intalnirea de luni a plenului CCR cu o delegatie de experti ai Comisiei Europene pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia).
Potrivit unui comunicat de presa al CCR transmis AGERPRES, discutiile de la sediul CCR au mai vizat modul in care Curtea Constitutionala s-a pronuntat, in jurisprudenta sa, cu privire la competenta de legiferare a Guvernului in temeiul art. 115 din Constitutie, respectiv interpretarea si aplicarea prevederilor alin. (6) al acestui articol, care consacra interdictia de reglementare, prin intermediul ordonantelor de urgenta, in domeniul legilor constitutionale, al regimului institutiilor fundamentale ale statului, precum si in domeniul drepturilor, libertatilor si indatoririlor fundamentale prevazute de Constitutie.
La intrevedere a mai fost luata in discutie competenta Curtii Constitutionale de a emite un aviz consultativ referitor la propunerea de suspendare din functie a presedintelui Romaniei - prezentare comparativa a situatiilor din 2007 si 2012.
"La finalul intalnirii, membrii delegatiei de experti ai Comisiei de la Venetia si-au exprimat sustinerea acestui organism pentru activitatea Curtii Constitutionale a Romaniei, atat pentru perioada dificila care a trecut, cat si pentru perioada ulterioara", se arata in comunicat.
Delegatia de experti ai Comisiei Europene pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia) a fost condusa de Hanna Suchocka, vicepresedinte, si alcatuita din Sergio Bartole, Kaarlo Heikki Tuori, Schnutz Rudolf Dürr si Thomas Markert. AGERPRES
ID: 2786622; Data: 2012-09-11 17:42:20; Redactori: suz/suz

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page