Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Comisia juridica a respins cererea de începere a urmaririi penale pentru deputatii Dobre si Borbely


Bucuresti, 11 sep /Agerpres/ - Comisia juridica a Camerei Deputatilor a respins luni cererea de incepere a urmaririi penale in cazurile deputatilor Laszlo Borbely si Victor Paul Dobre, a anuntat vicepresedintele comisiei, Florin Iordache.
El a precizat ca votul in comisie a fost secret, impotriva cererii de incepere a urmaririi penale pronuntandu-se 15 deputati, iar pentru - doi deputati.
Florin Iordache a mai spus ca raportul Comisiei juridice va fi supus votului secret cu bile marti in plenul Camerei Deputatilor.
"Aceste rapoarte ale Comisiei juridice vor fi prezentate maine plenului, urmand ca plenul, printr-un vot secret, sa autorizeze sau nu propunerea Comisiei juridice de respingere a cererii de incepere a urmaririi penale. Nu au fost elemente pentru autorizarea inceperii urmaririi penale. Cei doi fosti ministri au fost prezenti (n.r. la audieri in Comisia Juridica) si si-au prezentat punctele de vedere, potrivit carora nu se justifica cererile incepere a urmaririi penale", a spus Iordache.
Procurorul general Laura Codruta Kovesi a solicitat Camerei Deputatilor declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale fata de Victor Paul Dobre, deputat si fost ministru delegat pentru Administratie, sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata in legatura cu referendumul din 29 iulie.
In ceea ce il priveste pe Laszlo Borbely, procurorul general a solicitat ministrului Justitiei, la cererea procurorilor anticoruptie, declansarea procedurilor pentru obtinerea avizului din partea Camerei Deputatilor necesar inceperii urmaririi penale fata de acesta pentru doua infractiuni de trafic de influenta si infractiunea de fals in declaratiile de avere. AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page