Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Nesatuii si benzina, bat-o vina!


Capitolul 2 – Dupa un an si jumatate

de Viorel Baetu ( Michael Cutui)                                           

Sa vedem ce s-a schimbat:
Introducerea e aceeasi (regret dar nu din vina mea).
Dependenta secolului modern de petrol, de energie si de banci, este un lucru bine cunoscut si din pacate ireversibil.
Nu ne putem plange, caci cuceririle tehnicii moderne ne-au usurat viata de zi cu zi si au ridicat media de varsta a oamenilor care fac umbra pamantului in aceeasi perioada de timp, dar fara petrol, curent si bani nici vorba de tehnica moderna.
Totul merge bine, pana cand intr-o zi niste Nesatui constata ca nu mai pot trai cu trei iahturi, sapte vile, cateva Rolls-Roysuri si un cont burdusit cu cateva milionase in insulele acelea unde banii nu se pot controla.
Asta nu ar fi o problema daca respectivii Nesatui nu ar fi cei care conduc destinele industriei petroliere, industriei energetice si industriei bancare.
Deci pentru a intra si ei Nesatuii in „lumea buna” trebuie sa castige si mai multi bani.

Cum se poate asta?
Simplu, scumpim benzina, scumpim curentul, scumpim gazul, scumpim si iar scumpim, sau vindem niste derivate fara acoperire, caci in final, Ion platitorul de impozite, care e „prostul de serviciu”,  o sa plateasca.
Gluma e gluma, dar din pacate gluma a devenit o realitate si realitatea o gluma.
Scumpirea nejustificata a benzinei, a curentului, a gazului metan precum si bonusurile de milione care se platesc la banci, ca si cum n-ar fi existat o criza din care aceleasi banci au iesit doar pe banii contribuabilului, nu sunt glume sunt realitati.
Orice miscare tectonica naturala sau sociala, indiferent ca se petrece in insulele Vanatu, unde exista o groapa cu petrol pentru unsul osiei la car, sau in Libia care extrage 3,7% din petrolul mondial, este folosita de acesti Nesatui pentru a creea un climat de panica, care face ca pretul barilului de petrol sa creasca si sa tot creasca.
Aceasta crestere are un efect negativ asupra portofelului consumatorului si asupra cresterii ratei inflatiei, adica in final tot asupra aceluiasi portofel.
Daca portofelul e gol, consumatorul nu mai cumpara, economia o i-a in jos, somajul o i-a in sus, masinile nu se mai vand, deci logic ar fi ca pretul benzinei sa scada. Dar pretul nu scade decat putintel, pentru ca tarile producatoare de petrol invart putin robinetul la stanga si pe piata e mai putin petrol.
Oricum o dai si oricum o invarti tot saracul Ion platitorul de impozite, care e „prostul de serviciu”,  plateste, iar Nesatuii isi mai cumpara un iaht sau isi poleiesc meniurile cu foita de aur, sau cine stie ce lucruri, absolut necesare pentru a putea supravietui, mai fac.
Statul incaseaza si el bine inteles, dar el face totusi cu banii incasati cate ceva si pentru Ion platitorul de impozite, mai o autostrada scumpa, mai un spital dezafectat, mai o scoala pentru copii supradotati ai cadrelor de conducere, mai o alegere prezidentiala la care sa iasa cine trebuie, ma rog face si el, statul, ce poate.
La ora actuala statul si-a pierdut puterea efectiva asupra marilor concerne energetice si asupra bancilor, iar mecanismele de control, nu regularizeaza nimic. Totul se bazeaza pe compromisuri, eu iti dau tie energie, tu imi dai mie legi care sa legalizeze tot ce fac.
Singurii care mai au ceva de spus sunt Dictatorii (acum cativa se clatina sau cad, dar fiti linistiti, mai raman si asa destui), astia au poporul in mana si au petrolul in curte (tara) iar daca lor le merge bine, ii ajuta si pe Nesatui, caci o mana spala pe alta si amandoua spala obrazul cu petrol, care dupa asa un tratament devine gros ca talpa.
Ceea ce trebuie sa intelegem e totusi de neinteles.

Vremuri de poveste
In anul 2009 dupa trecerea crizei petroliere, barilul de petrol a ajuns de la 140$ la 40$ deci a scazut cu 100$ iar pretul la litru de benzina a ajuns de la 1,52E  la 1,21E deci a scazut cu 0,31E.(cei ce cred vor fi santificati!!)
Aici apar schimbarile (ilogice dar adevarate)
In anul 2012 nici vorba de criza petroliera dar:
Barilul de petrol a ajuns  la 115$ iar pretul la litru de benzina a ajuns de la 1,21E  la 1,72E deci a crescut cu 0,51E.
Nimeni nu mai intelege nimic, dar plateste caci altfel nu traieste.
Asa ne pacalesc cei cu energia, caci ei tin lumea in mana si trebuie sa dea NESATUILOR, adica actionarilor lor, bieti oameni prapaditi care mananca icre beau sampanie si traiesc (sub podurile) castelelor lor, dividente grase, caci altfel zboara din functie si ies din categoria NESATUILOR.
Asta ar fi intradevar o catastrofa!!!!!
Sa traiasca la fel ca cei pe care ii mulg!
Da ce sunt ei, boi sau vaci?

Curentul se scumpeste razant pe Kw, benzina se scumpeste razant pe litru.
Concernele care la ora asta sunt suprastatale, explica si se explica, fara sa spuna ceva, dar cresc si infloresc, ca broasca din poveste (doamne dai ca aia a explodat).
Iar STATUL care este reprezentat prin ”alesii poporului” nu face nimic pentru a-si apara poporul de acest CANCER ARTIFICIAL pentru ca:
-Incaseaza impozite grase pe aceasta benzina.
-Nu are puterea sa se lupte cu aceste concerne multinationale.
-Catastrofele ecologice produse de aceste concerne, nu intra in sfera catastrofelor ecologice, ci sunt catastrofe naturale, deci intra in categoria, cutremure tsunami, eruptii vulcanice etc.etc.
-Si peste patru ani sunt din nou alegeri!!!

Deci oameni bun trebuie sa intelegeti, voi ne-ati ales, noi va vrem binele, dar nici sinucigasi nu suntem, ca la noi e democratie, nu e Al Quaida!

Iti vine sa strigi:
.....................................................................!
Mai bine taci ca pe urma te doare gatul, lumea zice ca esti nebun si tu trebuie sa-ti cumperi Strepslis, deci sa renunti la cativa litri de benzina!!!
Si  nu esti nebun!!!

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page