Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

ANUL 2012! CORABIA LUI NOE SI BISERICA LUI HRISTOS ÎN SALVAREA LUMII
de Preot Aurel Sas

„Atunci a zis Domnul Dumnezeu catre Noe: „Sosit-a inaintea fetei Mele sfarsitul a tot omul, caci s-a umplut pamantul de nedreptatile lor, si iata Eu ii voi pierde de pe pamant. Tu insa fa-ti o corabie de lemn de salcam. In corabie sa faci despartituri si smoleste-o cu smoala pe dinauntru si pe din afara” (Facere 6, 13-14).
„Pentru ca plata pacatului este moartea, iar harul lui Dumnezeu, viata vesnica, in Hristos Iisus, Domnul nostru” (Rom. 6, 23).
„… Pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea si nici portile iadului nu o vor birui” (Matei 16, 18).
„Iar oamenii s-au mirat, zicand: Cine este Acesta ca si vanturile si marea asculta de El?” (Matei 8, 27).

(Continuare din editia precedenta)

Raspunsul Domnului la cei ce nu marturisesc cu viata lor
„Iar pacatosului i-a zis Dumnezeu: „Pentru ce tu istorisesti dreptatile Mele si iei legamantul Meu in gura ta? Tu ai urat invatatura si ai lepadat cuvintele Mele inapoia ta. De vedeai furul, alergai cu el si cu cel desfranat partea ta puneai. Gura ta a inmultit rautate si limba ta a impletit viclesug.
Sezand impotriva fratelui tau cleveteai si impotriva fiului maicii tale ai pus sminteala. Acestea ai facut si am tacut, ai cugetat faradelegea, ca voi fi asemenea tie; mustra-te-voi si voi pune inaintea fetei tale pacatele tale. Intelegeti dar aceasta, cei ce uitati pe Dumnezeu, ca nu cumva sa va rapeasca si sa nu fie Cel ce izbaveste” (Pslamul 49, 17-23).
Mania lui Dumnezeu vine peste fiii neascultarii, ne descopera Scriptura. In aceasta vreme a secularizarii, multi gandesc ca pot sa fie membri ai Bisericii cei care mint, care umbla cu viclenii si siretlicuri, ca vulpoiul; cel care rapeste ca un lup; cel care se infurie si turbeaza de manie, ca leul cel feroce; cel ce desfraneaza; cel care este plin de rautate, ca vipera; cel care se mandreste ca paunul; cel care se imbuiba si este iubitor de desfatari ; cel care doreste si cauta lucruri lumesti, ca si cum ar fi pagan; cel care nu cauta odihna vietii vesnice, ca si cum ar trai vesnic in lumea aceasta si ca si cum nu ar fi auzit de invierea mortilor si de judecata cea dreapta a lui Dumnezeu, cu sentinta raiului si a iadului, cu focul cel vesnic! Iata raspunsul si sentinta de judecata a lui Dumnezeu pentru fiecare: „Carnea si sangele nu pot sa mosteneasca Imparatia lui Dumnezeu” (I Cor. 15, 50), „Afara cainii si vrajitorii si desfranatii si ucigasii si inchinatorii la idoli si toti cei ce lucreaza si iubesc minciuna!” (Apoc . 22, 15).
Mantuirea este pocainta si intrarea in corabia Bisericii lui Hristos, care salveaza precum a salvat odinioara Corabia lui Noe. Cand a venit potopul Dumnezeu a inchis usa Corabiei, dar corabia salvatoare a Bisericii pluteste peste apele pierzarii ale istoriei noastre cu portile deschise si primitoare, tinute de Hristos pentru cei care vor sa se intoarca din calea faradelegilor si sa intre in corabia cea mantuitoare a Bisericii Sale.
Biserica, ca si corabie a mantuirii, are toate medicamentele harului divin pentru vindecare inauntrul ei. Cele sapte Taine ale Bisericii, cu revarsarea harurilor lor, au puterea de tamaduire a sufletelor si trupurilor celor imbolnaviti de pacat. Taina pocaintei, cu marturisirea pacatelor, puterea preotului de a dezlega pacatele si cele ce se intampla in poporul lui Dumnezeu, Sfanta Impartasanie cu Sfantul Trup si Sfantul Sange al Domnului Hristos, au puterea sa ne „nasca din nou”, spiritual, la o viata noua si sa ne absolve de pacate.

O falsa corabie a salvarii in Olanda
Un constructor olandez se zice ca a realizat o copie a faimoasei Arce a lui Noe din Biblie, tinand cont de toate detaliile din Evanghelie.
La o ora de mers de Amsterdam, in localitatea Dordrecht, din Olanda, o nava se afla in constructie. Dar, aceasta nu este o barca traditionala cu panze, ci este chiar o copie la scara celebrei Arce a lui Noe, informeaza Yahoo News.
Corabia se spune ca ar fi identica cu Arca lui Noe si ca a fost construita de catre Johan Huibers, un expert constructor, care nu a neglijat detaliile. Nava este realizata tinand cont de specificatiile biblice. Johan a cules informatii cu privire la dimensiunea si forma corabiei direct din Cartea Sfanta. Corabia are patru etaje si lungimea unui teren de fotbal si este apta pentru transportul maritim. Nava este impresionanta, mai ales daca tinem cont de faptul ca ea reprezinta visul unui om sau poate un cosmar. Potrivit unui interviu realizat de NBC, Johan a visat ca in Olanda s-a petrecut un potop. A doua zi dimineata s-a trezit hotarat sa inceapa pregatirea pentru cel mai rau scenariu, care s-ar putea intampla. Ambarcatiunea nu este inca terminata, dar este in faza de finisare. Planul final este ca aceasta corabie sa navigheze pe Tamisa… „Vineri, 24 Iunie 2011, ora 10:24” (puteti vedea pe Google).
Nava nu trebuie confundata cu tema din parcul din Kentucky, realizata in cinstea vechii Arce a lui Noe, care genereaza un interes deosebit in lume. In ultimele 24 de ore cautarile de pe Internet privind „fotografii cu Arca lui Noe” si „adevarata Arca a lui Noe” au crescut.
Raspunsul, in lumina Sf. Scripturi, la aceasta aparitie in Olanda este ca multi hristosi mincinosi vor aparea in zilele din urma, care vor amagi, dar nu mergeti dupa ei: „Caci se vor scula Hristosi mincinosi si prooroci mincinosi; vor face semne mari si minuni, pana acolo incat sa insele, daca va fi cu putinta, chiar si pe cei alesi” (Matei 24, 24). Istoria mai cunoaste marele Titanic, care s-a scufundat etc. Iar altii cauta salvare pe alta planeta…
Pentru a nu ne insela, iata, raspunsul lui Dumnezeu, care s-a adeverit, se adevereste si se va adeveri in viitor: „Intai trebuie sa stiti ca in zilele cele de apoi, vor veni, cu batjocura, batjocoritori care vor umbla dupa poftele lor” (2 Petru 3, 3). „Nu va amagiti: Dumnezeu nu Se lasa batjocorit; caci ce va semana omul, aceea va si secera” (Gal. 6, 7).
Va urma

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page