Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

ANTIHRISTII INVIERII LUI HRISTOS SI PRABUSIREA LOR

de Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas

 „... Si, dupa cum ati auzit ca are sa vina antihrist, sa stiti ca acum s-au ridicat multi antihristi: prin aceasta cunoastem ca este ceasul de pe urma.” (1 Ioan 2,18).

„Iisus i-a zis: „Eu Sunt invierea si viata. Cine crede in Mine, chiar daca va muri, va trai.” (Ioan 11,25).

(Continuare din numarul pecedent)

 

Sfarsitul atihristilor

Antihristii, de pana acum, am aflat ce tragic au sfarsit viata lor pamanteasca, pentru ca nevoind sa asculte, Dumnezeu i-a lasat dupa Scriptura care zice: „Si i-am lasat sa umble dupa dorintele inimilor lor, si au mers dupa cugetele lor" (Psalm 80:11), caci nu au vrut sa fie mantuiti si i-a lasat sa sfarseasca spre iadul cel vesnic, dupa cum zice: „Caci daca Dumnezeu nu a crutat pe ingerii care au pacatuit, ci, legandu-i cu legaturile intunericului in iad, i-a dat sa fie paziti spre judecata" (2 Petru 2:4), astfel, Dumnezeu nu i-a crutat si nu ii va cruta, nici pe antihristi si nici pe necredinciosi, pentru ca Justitia lui Dumnezeu se arata la vreme.

Sfartitul Vietii pamantesti a lui Iisus

Domnul Iisus a sfarsit viata Sa pamanteasca intr-un chip atat de stralucitor, dupa cum a si trait viata pamanteasca in stralucirea Sa, ca Soare al dreptatii, pentru ca era Rasaritul cel de Sus (cf. Luca 1:78-79).

Mai intai, iata, o prezentare din Viata Domnului Iisus pe pamant, in relatarea Sf. Ioan Gura de Aur si a Fericitului Augustin, zicand: chipul lui Iisus era de o frumusete fizica si spirituala fara seaman: „Hristos a fost minunat la sanul Mamei Sale, prea frumos in bratele parintilor Sai, prea frumos pe Cruce si minunat in mormant". Vedem in aceasta descriere a Domnului cel mai frumos Poem, ce s-a rostit si s-a scris vreodata, spre cinstirea si prezentarea cu adevarat a Mantuitorului, in numai cateva cuvinte, si ele au fost scrise de Sf. Ioan Hrisostom.

Si continuand prezentarea sfarsitului pe Cruce a lui Iisus, dupa Sf. Evanghelii, stim ca Iisus a fost luat de pe Cruce in bratele Mamei Sale, Maria (cf. Ioan 19:25-27), a marilor invatati: Iosif din Arimateai, a lui Nicodim (cf. Ioan 19:38-42), a Apostolului Ioan, in vederea femeilor mironosite care Il urmase din Galileia (cf. Marcu 15:40-41) si a fost inmormantat intr-un mormant nou, intr-o gradina, dupa ce s-a implinit toata traditia de inmormantare la Iudei, in toata spledoarea ei, cu imbalsamarea trupului intr-un giulgiu cu miresme (cf. Ioan 19:40-42). Toate acestea au avut loc, dupa ce Domnul din inaltul Crucii a rostit si cea de-a saptea vorbire, zicand: „Si Iisus, strigand cu glas tare, a zis: Parinte, in mainile Tale incredintez duhul Meu. Si acestea zicand, si-a dat duhul" (Luca23:46). Deci, Iisus si-a dat Duhul in mainile Tatalui ceresc, a fost luat de pe Cruce in bratele mamei Sale si a celor ce L-au iubit si L-au urmat. A fost inmormantat in toata durerea si lacrimile celor ce L-au iubit si in toata splendoarea traditiei, precum s-a vazut mai sus.

Invierea!

A treia zi, dupa Scpituri, Hristos, a Inviat! (cf.1Cor.15:4; Marcu 16:6) din morti, daruind viata lumiiSale. Apoi, S-a aratat Apostolilor si multimilor de oameni, vreme de patruzeci de zile, adeverind Adevarul Invierii Sale, dupa Scriptura care ne reveleaza, astfel: „Si Iisus i-a zis: Eu sunt invierea si viata; cel ce crede in Mine, chiar daca va muri, va trai" (Íoan 11:25).

Inaltarea!

Dupa ce S-a aratat Apostolilor si multimilor de oameni, la patruzeci de zile de la Invierea S-a Inaltat la ceruri (cf. Luca 24:49-53) si sta de-a dreapta lui Dumnezeu Tatal (cf. Evrei 10:12), si iarasi va sa vina cu putere si marire sa judece vii si mortii (cf Matei 24:30).

Trimiterea Duhului Sfant

Iar la patruzeci de zile de la Inviere si 10 zile de la Inaltare - in Ziua Cinczecimii - Mantuitorul Iisus Hristos a trimis omenirii pe Duhul Sfant, Care de la Tatal purcede, implinindu-se fagaduinta dupa Scriptura care ne descopera, zicand: „Iar cand va veni Mangaitorul, pe Care Eu Il voi trimite voua de la Tatal, Duhul Adevarului, Care de la Tatal purcede, Acela va marturisi despre Mine" (Ioan 15:26).

Insotirea operei de mantuire

Da, Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Intrupat in umanitate, dupa ce a savarsit opera de mantuire, S-a Inaltat la ceruri, si a trimis pe Duhul Sfant, insoteste mai de parte opera mantuirii Sale, in chip nevazut dupa Scriptura in care zice: „Eu cu voi sunt in toate zilele, pana la sfarsitul veacului. Amin". (Matei 28:20).

Venirea a 2-a a lui Iisus

Iar la sfarsitul veacurilor, va veni pe norii cerului cu putere si marire, dupa Scriptura care ne descopera, zicand: „Atunci se va arata pe cer semnul Fiului Omului si vor plange toate neamurile pamantului si vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere si cu slava multa" (Matei 24:30). Venirea Domnului va fi intr-un: „cer nou si pamant nou", dupa cum ne descopera Scriptura, care zice: „Asteptand si graind venirea zilei Domnului, din pricina careia cerurile, luand foc, se vor nimici, iar stihiile aprinse, se vor topi. Dar noi asteptam, potrivit fagaduintei Lui, ceruri noi si pamant nou, in care locuieste dreptatea." (2 Petru 3:12-13).

Judecata

Apoi, dupa Evanghelia Judecatii de apoi, care incheie cu sentinta nefericirii pentru toti necredinciosii antihristii, si cu sentinta fericirii pentru toti cei credinciosi, zicand: „Si vor merge acestia la osanda vesnica, iar dreptii la viata vesnica" (cf. Matei 25:31-46).

Sentinta fericirii eterne pentru cei de-a dreapta va fi: „Atunci va zice Imparatul (Iisus Hristos) celor de-a dreapta Lui: Veniti, binecuvantatii Tatalui Meu, si mosteniti imparatia cea pregatita voua de la intemeierea lumii" (Matei 25:34). Iar Sentinta nefericirii pentru cei de-a stanga, va fi: „Atunci va zice si celor de-a stanga: Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic, care este gatit diavolului si ingerilor lui" (Matei 25:41).

Da, precum a fost o nastere si o viata traita in aceasta lume, pentru fiecare om, in conformitate cu Legile divine sau impotriva lor, va fi si o Judecata cu aplicarea Justitiei Dumnezeiesti.

Vesnicia Imparatiei lui Dumnezeu

„Ca asa vi se va da cu bogatie intrarea in vesnica imparatie a Domnului nostru si Mantuitorului Iius Hristos" (2 Petru 1:11). Revelatia mare, din aceasta Scriptura, este „vesnicia imparatiri" lui Dumnezeu, unde nu vor putea intra de cat cei curati si credinciosi in aceasta viata, care au implinit voia lui Dumnezeu, si nu vor putea intra necredinciosii, dupa Scripturile prin care Dumnezeu reveleaza pentru toate generatiile, zicand: „Nu stiti, oare, ca nedreptii nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu? Nu va amagiti: Nici desfranatii, nici inchinatorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomistii, Nici furii, nici lacomii, nici betivii, nici batjocoritorii, nici rapitorii Nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu". (1Cor. 6:9-10).

Aceaste Sf. Scripturi pot sa trezeasca pe toti antihristii si necredinciosii, de a se intoarce de la pacatele lor la viata de credinta in Dumnezeu.

Multimea antihrisilor

Dumnezeu ne descopera ca in vremurile din urma multi antihristi se vor arata, prin Scriptura care zice: „Pentru ca multi amagitori au iesit in lume, care nu marturisesc ca IISUS HRISTOS a venit in trup; si acesta este amagitorul si antihristul. Paziti-va pe voi insiva, ca sa nu pierdeti ceea ce ati lucrat, ci sa primiti plata deplina. Oricine o ia inainte si nu ramane in invatatura lui HRISTOS nu are pe Dumnezeu; iar cel ce ramane in invatatura Lui, acela are si pe Tatal si pe Fiul" (2Ioan 1:7-9)

Intr-adevar, multi antihristi amagitori au venit de-a lungul istoriei si in special in aceste vremuri, care nu marturisesc ca Iisus Hristos a venit in trup omenesc spre salvarea lumii, cu privire la care Dumnezeu atentioneaza pe toti cei credinciosi sa se fereasca de ei, si sa ramana in invatatura Evangheliei lui Hristos, cu putere de mantuire pentru tot cel ce crede in Dumnezeu.

Va urma

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page