Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Titus Corlatean: Imaginea de izolare care s-a dat României este falsa


Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a respins, marti seara, ideea de izolare a Romaniei, punctand ca de la preluarea mandatului a avut un dialog foarte bun cu oficialii europeni si ca nu exista niciun fel de semn de intrebare din partea SUA cu privire la predictibilitatea comportamentului tarii noastre de aliat si partener strategic. "Chestiunile acestea cu izolarea Romaniei le resping foarte clar", a declarat la TVR 1 Corlatean.
El a adaugat ca nu exista niciun fel de semn de intrebare la Washington cu privire la predictibilitatea comportamentului Romaniei de aliat si partener strategic. "Guvernul duce mai departe si poate intr-un ritm chiar mai accelerat anumite angajamente legate de scutul antiracheta. Exista o serie de acorduri, de aranjamente subsecvente acordului mare care trebuie adoptate, implementate. Guvernul este in ritmul stabilit. Ne ducem mai departe si implementam acest acord. Faptul ca vom actiona dupa aceasta perioada tulburata politic intern pentru a mari gradul de atractivitate a economiei romanesti pentru investitorii americani, faptul ca discutam proiecte energetice acestea sunt lucruri care dau continut Parteneriatului strategic", a precizat ministrul de Externe.
Corlatean a afirmat ca in ceea ce priveste relatia cu Bruxellesul este o chestiune discutata in contextul MCV. "Bruxellesul, da, este o chestiune discutata in contextul MCV si aici daca ati urmarit chiar in cadrul Comisiei Europene sunt voci care nu intotdeauna vorbesc pe aceeasi linie. (...) In mod cert imaginea care s-a dat de izolare este falsa", a punctat el.
Ministrul de Externe a precizat ca de la preluarea mandatului a avut un dialog foarte bun cu oficiali europeni. "Acea discutie pe care am avut-o cu ministrul de Externe francez Laurent Fabius pe telefon a fost extrem de amicala si plina de substanta nu doar pe chestiunea romilor, nu doar pe dialogul pe care Guvernul francez doreste sa-l angajeze cu noi pentru a elimina chiar anticipat acele impedimente pentru liberul acces al fortei de munca romanesti pe piata franceza", a spus Corlatean.
El a sustinut ca in cazul in care ar fi existat informatii privind o izolare a Romaniei acestea trebuiau prezentate public, la intalnirile oficiale si informale cu ambasadorii.
Presedintele Traian Basescu a declarat marti ca prin atitudinea avuta in ultima perioada Romania si-a facut foarte mult rau, precizand ca stie ca sunt capitale europene in care se intalnesc ambasadorii statelor membre, fara a mai invita si ambasadorul Romaniei. "S-a produs brusc un proces de izolare al Romaniei - si aici este misiunea diplomatiei romanesti sa redeschida dialogul Romaniei cu statele membre si cu institutiile europene", a afirmat Basescu la intalnirea cu ambasadorii romani. AGERPRES.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page