Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Schengen: Senatorii francezi considera România si Bulgaria nepregatite sa gestioneze fluxurile de imigranti


Bucuresti, 4 sep /Agerpres/ - Pregatirea Romaniei si Bulgariei din punct de vedere tehnic pentru aderarea la spatiul Schengen nu inseamna ca cele doua state vor fi capabile sa gestioneze fluxurile de imigranti ilegali din Asia si Africa, releva concluziile unui raport al senatorilor francezi din Comisia pentru afaceri europene, transmite Novinite.
Senatorii au vizitat Bulgaria in luna mai si au monitorizat diferite procese, inclusiv controlul la frontiere legat de viitoarea aderare la Schengen, scrie luni publicatia bulgara Dnevnik.
Conform raportului, Sofia si Bucurestiul sunt pregatite din punct de vedere tehnic si au integrat cu succes Sistemul Informatic Schengen. In plus, cele doua tari si-au asumat angajamente de a se ocupa de imigratia ilegala.
Insa, in ciuda acestor lucruri, senatorii francezi sustin in raport ca masurile adoptate nu vor oferi securitatea totala la frontierele UE. Ei observa ca punctele de frontiera de la granita bulgaro-turca sunt conforme cu cerintele UE, dar ca cele de la granita dintre Grecia si Turcia sunt foarte laxe, si, prin urmare, aderarea Bulgariei la Schengen ar usura fluxul de imigranti ilegali din Turcia spre Grecia si, apoi, prin Bulgaria si Romania spre Europa Centrala si de Vest.
Senatorii francezi sunt de parere ca atat autoritatile elene, cat si cele bulgare, sunt insuficient motivate pentru intarirea securitatii, deoarece sunt constiente sa fluxurile de imigranti ilegali le vor tranzita tarile.
Provocarile pentru Romania sunt legate de relatiile cu Republica Moldova si Ucraina, deoarece accesul cetatenilor acestor state este mult usurat.
In concluzie, presedintele comisiei, Simon Sutour, spune ca nu este sigur in privinta unui rezultat pozitiv al unei noi discutii privind extinderea Spatiului Schengen, programata a avea loc in aceasta toamna.AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page