Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Ministrul Economiei, în vizita oficiala în Turkmenistan


Bucuresti, 3 sep /Agerpres/ - Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Daniel Chitoiu, se afla, in perioada 3-5 septembrie, in Turkmenistan, unde participa la lucrarile celei de-a treia sesiuni a Comisiei mixte Romano-Turkmene de colaborare economica si tehnico-stiintifica si a celei de a treia reuniuni a Grupului de lucru Romano-Turkmen pentru colaborarea in domeniul energiei, informeaza MECMA, printr-un comunicat remis AGERPRES.
Ministrul Chitoiu s-a intalnit luni cu Beimurat Hodjamuhamedov, vice-presedinte al Cabinetului de ministri al Turkmenistanului, responsabil cu activitatea sectorului petrolier si al gazelor, si cu Akmyrat Egeleev, vice-presedinte al Cabinetului de ministri al Turkmenistanului, responsabil cu sectorul constructiilor si al energiei electrice.
In cadrul intalnirilor au fost analizate subiecte referitoare la dezvoltarea schimburilor comerciale si a cooperarii economice bilaterale, printre care implicarea companiilor romanesti in procesul de explorare si exploatare off shore a resurselor de hidrocarburi in Turkmenistan, realizarea unor activitati de service, livrari de echipament petrolier si de gaze, informatizarea sectoarelor economice si sociale ale Turkmenistanului, construirea de obiective civile si infrastructura rutiera, exportul de articole de imbracaminte, dar si importul de fire si fibre din bumbac, tesaturi si produse ale industriei textile.
Demnitarul roman a prezentat oferta Romaniei de a livra nave maritime la comanda, conform specificatiei partii turkmene, si de a se implica in modernizarea sectorului feroviar turkmen, prin livrarea de material rulant.
Lucrarile Grupului de lucru pentru colaborarea in domeniul energiei, desfasurat in paralel cu Comisia mixta, au fost prezidate, din partea romana, de catre Gelu stefan Diaconu, secretar de stat in cadrul MECMA.
De asemenea, Valentin Preda, secretar de stat in cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, a avut convorbiri cu demnitari din cadrul Ministerul turkmen al Transporturilor pe teme privind colaborarea bilaterala in domniile feroviar, maritim, rutier, realizarea coridorului de transport Constanta - Turkmenbashi.
In vederea analizarii si aprofundarii colaborarii in domeniul transporturilor a fost convenita infiintarea Grupului de lucru mixt in domeniul transporturilor.
Cu ocazia acestei vizite s-a organizat si o misiune economica romana formata din reprezentanti ai 22 de companii cu activitate in domeniile utilajului petrolier si de gaze, productiei si distributiei de gaze naturale, IT-ului, constructiilor civile si de infrastructura rutiera, service si reparatii de aeronave, comunicatii si sisteme de securitate, industrie textila, turism si altele.AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page