Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Ziua Limbii Române sarbatorita la SulinaSesiunea de Comunicare adresata studentilor basarabeni care participa la Sulina, la cea de-a XI-a serie a programului de tabere pentru elevi si tineri romani din afara granitelor ARC 2012 se inchide astazi, vineri, 31 august 2012, cu o serie de evenimente prilejuite de Ziua Limbii Romane. La manifestari iau parte domnul Titus Corlatean, ministrul Afacerilor Externe si doamna Natalia Intotero, secretar de stat al Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni.
Pe 31 august se implinesc 23 de ani de la adoptarea de catre Marea Adunare Nationala de la Chisinau a grafiei latine si a limbii romane ca limba de stat. Ulterior, in 1994, autoritatile moldovene au revenit asupra Constitutiei Republicii oficializand limba moldoveneasca. Evenimentele de la Sulina dedicate Limbii Romane includ un concurs de poezii si eseuri, ai carui participanti vor fi premiati la sfarsitul zilei, precum si o seara de cantece si poezie cu motto-ul “Mult e dulce si frumoasa limba ce-o vorbim”.
Sesiunea de Comunicare s-a desfasurat la Sulina, intre 29 si 31 august, in cadrul seriei a XI-a a programului ARC 2012. Studentii basarabeni aflati la Sulina au discutat joi despre “Etnografia si antropologia comunitatilor romanesti”, “Istorie si identitate nationala” si “Problemele societatii contemporane”. Temele au fost sustinute de domnul Virgil Coman, director al Directiei Judetene a Arhivelor Nationale Constanta, domnul Radu Baltasiu, profesor universitar la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii Bucuresti si domnul Cristinel Pantelimon, decanul Facultatii de Sociologie-Psihologie a Universitatii “Spiru Haret”.
Programul de tabere pentru elevi si tineri romani din afara granitelor, „ARC 2012” este organizat de Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, in colaborare cu Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret. Acesta se desfasoara in perioada 18 iunie – 3 septembrie 2012, in serii consecutive, de cate sapte zile, in Centrul de Agrement pentru Tineret de la Sulina si reuneste peste 2000 de elevi, studenti, tineri si profesori insotitori din tarile aflate in jurul granitelor tarii si Balcani, precum si din Italia, Canada, Croatia, Spania etc.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page