Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

ANUL 2012! CORABIA LUI NOE SI BISERICA LUI HRISTOS ÎN SALVAREA LUMIIde Preot Aurel Sas

„Atunci a zis Domnul Dumnezeu catre Noe: „Sosit-a inaintea fetei Mele sfarsitul a tot omul, caci s-a umplut pamantul de nedreptatile lor, si iata Eu ii voi pierde de pe pamant. Tu insa fa-ti o corabie de lemn de salcam. In corabie sa faci despartituri si smoleste-o cu smoala pe dinauntru si pe din afara” (Facere 6, 13-14).
„Pentru ca plata pacatului este moartea, iar harul lui Dumnezeu, viata vesnica, in Hristos Iisus, Domnul nostru” (Rom. 6, 23).
„… Pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea si nici portile iadului nu o vor birui” (Matei 16, 18).
„Iar oamenii s-au mirat, zicand: Cine este Acesta ca si vanturile si marea asculta de El?” (Matei 8, 27).


(Continuare din editia precedenta)

Corabia Bisericii lui Hristos in salvarea lumii de la potopul pacatelor
Un dialog direct cu cititorul pentru salvare. Astfel, stimate cititorule, te chem, in numele Domnului, sa vii la un dialog direct prin aceste randuri, a reflecta la intrarea neintarziata in corabia Bisericii lui Hristos ca sa te mantuiesti, indata ce citesti aceste scrieri, ca sa nu fie prea tarziu in vremurile lui antihrist ce le traim. Pentru ca, precum in afara Corabiei lui Noe nu era salvare de la potop in vremea aceea, cu atat mai mult trebuie sa intelegem ca nu este salvare si mantuire in afara corabiei mantuitoare a Bisericii lui Hristos, deoarece: „In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este supt Cer nici un alt Nume (in afara de numele lui Iisus) dat oamenilor, in care trebuie sa fim mantuiti” (Fapte 4, 12), decat numai numele lui Isus Hristos.
Hai, sa intram in corabia Bisericii salvatoare a lui Hristos si sa nu ne mai preocupam numai de comorile vremelnice si lumesti ale acestei vieti, cum ar fi: cinstea, slava desarta, bogatia si celelalte din lumea de azi, ci sa asezam cu prioritate in viata noastra indemnul Domnului Hristos, care zice: „Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6, 33), si sa ne multumim cu mai putin, ce avem normal din mila Domnului si sa reflectam la filosofia Scripturii, care zice: „Noi n-am adus nimic in lume, tot asa cum nici nu putem sa scoatem ceva din ea afara; ci, avand hrana si imbracaminte, cu acestea vom fi indestulati” (I Tim. 6, 7-8). Sa primim invatatura Mantuitorului, care zice: „Uitati-va la pasarile cerului: ele nici nu seamana, nici nu secera, si nici nu strang nimic in granare; si totusi Tatal vostru cel ceresc le hraneste. Oare nu sunteti voi cu mult mai de pret decat ele?” (Matei 6, 26).
Iar cand se va ridica furtuna pe marea vietii noastre vom fi intelepti ca si corabierii, care atunci cand se porneste furtuna pe mare si vremea este rea, corabierii au obiceiul sa arunce in adancul marii ancora si astfel sa-si intareasca si sa-si pazeasca corabia. Tot asa si noi, ca si adevarati crestini, cand se va ridica impotriva noastra marea furtuna a ispitelor si a necazurilor, o sa ne aruncam ancora credintei si a nadejdii in adancul milostivirii si bunatatii lui Dumnezeu (Evrei 6, 17-19) si vom fi salvati. Ne vom apropia cu rugaciune si cu lacrimi de Iisus, ca de Carmaciul corabiei noastre salvatoare, Biserica, rugandu-ne: „Doamne, mantuieste-ne, ca pierim” (Matei 8, 25), precum au strigat ucenicii si au fost mantuiti.
    Sa ne amintim ca toti oamenii si toate vietuitoarele universului, care au ramas in afara Corabiei lui Noe au murit, tot asa intreaga populatie a globului de azi, care nu intra in corabia Bisericii salvatoare a lui Hristos, va pieri prin potopul pacatelor, in dezastrele din univers, ce au inceput sa se arate. Invatatii de azi invita popoarele lumii sa intre in vaporul globalizarii si al secularizarii, cu un singur guvern mondial si cu antihrist in frunte. Oricat de Titanic va fi vaporul lor, se va scufunda, ca si Titanicul de dinainte, dar in Biserica lui Hristos suntem asigurati de fagaduinta Domnului: „ca nici portile iadului nu o vor birui” (Matei 16, 18).

Sa ne cercetam pe noi insine
Iar daca tu, stimate cititorule, esti in corabia Bisericii lui Hristos, trebuie totusi sa te cercetezi si sa reflectezi asupra vietii tale in lumina Sfintelor Scripturi, daca suntem, ca si crestini, o zidire noua: „Intru El, orice zidire bine alcatuita creste ca sa ajunga un locas sfant in Domnul, In Care voi impreuna sunteti ziditi, spre a fi locas al lui Dumnezeu in Duh” (Efes. 2, 21-22).
Ca si crestini trebuie sa fim oameni noi in Hristos, dupa Scripturile care ne reveleaza, zicand: „Si sa va imbracati in omul cel nou, cel dupa Dumnezeu, zidit intru dreptate si in sfintenia adevarului. Pentru aceea, lepadand minciuna, graiti adevarul fiecare cu aproapele sau, caci unul altuia suntem madulare. Maniati-va si nu gresiti; soarele sa nu apuna peste mania voastra. Nici nu dati loc diavolului. Cel ce fura sa nu mai fure, ci mai vartos sa se osteneasca lucrand cu mainile sale, lucrul cel bun, ca sa aiba sa dea si celui ce are nevoie. Din gura voastra sa nu iasa nici un cuvant rau, ci numai ce este bun, spre zidirea cea de trebuinta, ca sa dea har celor ce asculta. Sa nu intristati Duhul cel Sfant al lui Dumnezeu, intru Care ati fost pecetluiti pentru ziua rascumpararii” (Efes. 4, 24-30).
Astfel, ce folos sa ne numim crestini, daca nu suntem crestini. Sa ne numaram printre oamenii Bisericii, dar inaintea fetei lui Dumnezeu suntem nelegiuiti, care in lumea aceasta petrecem, dupa Scriptura care zice: „Pentru ca tot ce este in lume, adica pofta trupului si pofta ochilor si trufia vietii, nu sunt de la Tatal, ci sunt din lume” (1 Ioan 2, 16). Din care lume? Din lumea de pacat. Chiar daca cineva marturiseste numele Domnului Hristos trebuie sa se cerceteze in ce stare marturiseste, caci si dracii cred: „Tu crezi ca Dumnezeu este unul, si bine faci; dar si dracii cred... si se infioara! Vrei insa sa intelegi, omule usuratic, caci credinta fara de fapte moarta este?” (Iacov 2, 19-20).
Va urma

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page