Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

OMUL SECOLULUI XXIUn adevar universal:
„Egali suntem astazi ca si ieri si ca si maine, doar in mormant!”


UNDE TRAIM SI CUM TRAIM? (Partea 1)

CEI in varsta, o duc prost si nu mai inteleg nimic.
CEI tineri sunt dezorientati, n-au perspective si nu inteleg de ce?
CEI care vor sa ajunga la putere, critica totul, dar nu inteleg nimic. CEI care sunt la putere se fac ca inteleg, dar in realitate nu inteleg.
Dar toata  lumea e democrata si toti lupta pentru DREPTURILE OMULUI!
Bravo!

1) Cum este in ziua de azi?
Nu mai avem decat vreo doua, trei, dictaturi, deci in ziua de azi ar trebui ca oamenii de pe planeta asta democratizata sa fie toti fericiti! de ce oare nu e asa? Asta poate sa ne spuna doar bunul Dumnezeu, sau poate daca reusim sa interpretam corect evenimentele pricepem cat de cat si NOI.
NOI, cei multi, „turma platitoare de impozite”, care suntem numai oameni, deci avem orgolii si de aceea niciodata nu vom recunoste ca suntem manipulati ca niste papusi trase pe sfoara de alti oameni (pe scurt EI), care arata ca si NOI, mananca, ca si NOI, umbla ca si NOI, dar nu sunt ca NOI.
NOI muncim, NOI producem, NOI suntem BIP-ul (Produsul intern brut (prescurtat PIB) este un indicator macroeconomic care reflecta suma valorii de piata a tuturor marfurilor si serviciilor destinate consumului final, produse in toate ramurile economiEI in interiorul unEI tari in decurs de un an).
EI au priceput de la inceput ca „banii nu aduc fericirea dar e foarte bine sa-i ai” iar daca tot ii ai, e foarte bine sa ajungi la putere, ca sa-i poti inmulti, iar daca tot ai ajuns acolo, e bine sa faci totul ca sa si ramai.
EI stiu ca esential nu e cum inmultesti banii, ci esential e sa-i inmultesti fara sa tii cont de nimeni si mai ales de altii( pe scurt NOI), care arata ca EI, mananca, ca EI, umbla ca EI, dar nu sunt ca EI.
Unii dintre EI mai tantalai, se fac politicieni si incearca sa se profileze, aici trebuie spus ca partidul cu care ajungi sa castigi bani, in principiu, e bine sa fie unul cunoscut.
Alti EI mai isteti se fac manageri si invart  banii, aici e bine sa fii la sursa, adica acolo unde sunt bani multi, banci, concerne energetice, bursa, caci aici daca lipsesc vreo cateva milioane nu se observa.

2) Ce ne ofera ziua de azi?

Crize si iarasi crize, care ne fac pe NOI cei din „turma platitoare de impozite” sa dam bani din buzunar ca EI, bancile, concernele, statul, sa poata exista si sa decida cum se poate iesi din criza, fara ca profitul si imaginea lor sa sufere.

NOI, care fara o banca care sa-ti dea bani, fara curent, fara benzina, fara welness, fara Gucci, fara porno, fara si..... fara, nu mai putem trai, in sistemul de astazi, liber, democratic, plin de simtire pentru om (care om?)... etc, etc...

EI cei care au acumulat banii, de-a lungul timpului au invatat cum se manipuleaza lumea si finanteaza campaniile electorale deci decid cine sa ne conduca si mai ales cum sa ne conduca.

In periodele de criza, NOI trebuie:
-sa renuntam
-sa intelegem
-sa strangem cureaua
Totul pentru binele nostru si  al generatiilor viitoare!

Iar in perioadele excedentare, NOI trebuie sa:
-sa renuntam
-sa intelegem
-sa strangem cureaua
Totul pentru binele nostru si  al generatiilor viitoare!
Bravo!

Daca asta ar functiona am fi cu trup si suflet pentru!
Dar de abia ajunge unul din profetii care ne promit „marea cu sarea” la conducere si  auzim fraza tipica de ani si ani de zile:
-NOI avem excedente de miliarde si miliarde de Euro, dar avand in vedere datoriile si proasta guvernare a celor dinaintea noastra NOI va trebui:
-sa renuntam
-sa intelegem
-sa strangem cureaua
................................................

3) Ce se intampla?

Tineretul e debusolat, nu mai intelege nimic, se revolta cum e si normal, pentru chestii care sunt cruciale in ziua de azi. De exemplu: Parintii nu i-au cumparat Adidasii care sunt la moda si deci in clasa nu mai este „in” ci este ”out”,  ceea ce este in ziua de azi, este ca si cum in evul mediu ai fi fost legat de stalpul rusinii in piata centrala. Deci isi face dreptate, liber si democratic. Tanarul isi i-a pusca sau pistolul si se duce sa-i impuste pe cei care l-au jignit, cateva rude, cativa colegi, cativa profesori si cativa nevinovati care erau la momentul nepotrivit, la locul nepotrivit. Tanara, fuge de acasa, traieste pe strada, droguri, prostitutie si alte de-al de astea, pana rebeliunea trece si ea e moarta sau intr-o clinica. Asta devine in societatea noastra de consum, consum si iarasi consum, o normalitate, deci un mod de a trai. Sa-ti faci dreptatea ta, intr-o lume care nu mai are notiunea de dreptate!

4) Ce urmeaza?

Mediile, ziare, reviste, televiziunea,  radioul, se inghesuie la locul faptei, nu pentru a analiza fenomenul, ci pentru a face COTE!

COTELE aduc tiraj, aduc numar de spectatori, de cititori, deci aduc reclame, deci in fond aduc BANI! Iar NOI plangem de mila, punem flori si lumanari, asa cum se cuvine, pentru ca NOI inca credem ca Dumnezeu este bun si milostiv! Dar NOI nu-l cunoastem pe Dumnezeul COTELOR! EI il cunosc!

5) Ce, Cine, Cum?

Lumea de azi se inmulteste si se inmulteste, de in curand  pe fiecare bucatica de Terra te vei freca unul de altul. Se nasc oameni, de toate culorile, de toate marimile, de toate religiile. Acestia invata de la inceput principiile de baza ale supravietuirii:
-Lumea e condusa de banci, de concerne energetice, trusturi multinationale si e manipulata prin mediile  a caror morala se numeste „Cota - (numar de telespectatori pe emisiune)”.
-Pentru a patrunde in lumea COTELOR, trebuie sa ajungi la statutul de STAR!
Iar  ca sa devii STAR in ziua de azi, nu e usor dar nici greu, caci VALOAREA oricum este o treaba arhaica, o chestie la care tinea bunicul, un tip care si-a pierdut piciorul in razboiul ala afurirsit din 43 sau 44, cand se zice ca lumea se lupta pana si pentru un morcov. De ce oare? Ca EI nu mananca morcovi!

Viorel BAETU
Germania
30 august 2012

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page