Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Ziua Europeana a Culturii Iudaice, sarbatorita în România


Bucuresti, 31 aug /Agerpres/ - Ziua Europeana a Culturii Iudaice va fi sarbatorita, duminica, de Comunitatea Evreilor din Bucuresti(C.E.B.), prin organizarea unei serii de evenimente culturale, se arata intr-un comunicat de presa transmis vineri AGERPRES.
Potrivit presedintelui C.E.B., Erwin Simsensohn, Comunitatea Evreilor Bucuresti invita iubitorii de teatru duminica la Teatrul de Comedie, unde la Sala Noua va avea loc reprezentatia piesei "Yom Kippur", dupa un text de Hana Azoulay Hasfari, spectacol realizat de absolventii clasei de actorie de la UNATC.
De asemenea, la Teatrul Evreiesc de Stat, iubitorii Thaliei vor putea asista la reprezentatia comediei muzicale "Carre de asi cu valet", in regia regretatului Harry Eliad.
Nu in ultimul rand, cu prilejul marcarii Zilei Europene a Culturii Iudaice, va fi organizata Ziua Portilor Deschise, eveniment constand in vizite insotite de ghid la Sinagoga Mare si la Muzeul de Istorie a Evreilor.
In 2012, organizatorii au ales umorul ca tema a Zilei Europene a Culturii Iudaice, evenimente specifice urmand sa aiba loc in Belgia, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Danemarca, Elvetia, Franta, Germania, Grecia, Italia, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Marea Britanie, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia, Ucraina si Ungaria.
Romania este unul dintre cele 28 de state unde este sarbatorita aceasta zi, eveniment care are loc in fiecare an in prima duminica a lunii septembrie, organizat pentru prima oara in 2001, in Alsacia (Franta). AGERPRES
ID: 2775996; Data: 2012-08-31 17:52:03; Redactori: cbi/cbi
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page