Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

MAE saluta aniversarea a 21 de ani de la proclamarea independentei Republicii Moldova


Bucuresti, 28 aug /Agerpres/ - Ministerul Afacerilor Externe (MAE) saluta, luni, aniversarea a 21 de ani de la proclamarea independentei Republicii Moldova, se arata intr-un comunicat de presa remis AGERPRES.
Cu aceasta ocazie, ministrul de externe Titus Corlatean a adresat un mesaj omologului sau moldovean Iurie Leanca in care a apreciat "nivelul remarcabil al dialogului politic dintre Bucuresti si Chisinau, potentat de fondul de valori comune si de legaturile spirituale" impartasite de cetatenii celor doua state.
"Va incredintez de intregul meu angajament de consolidare, pe mai departe, a Parteneriatului Strategic dintre statele noastre si de sprijinul deplin al Ministerului Afacerilor Externe al Romaniei pentru toate eforturile dumneavoastra menite sa sustina traiectul european al Republicii Moldova", i-a transmis ministrul roman sefului diplomatiei moldovene.
Romania a fost prima tara care a recunoscut noul stat, la doar cateva ore de la difuzarea declaratiei de independenta din 27 august 1991.
"Sprijinirea Republicii Moldova in drumul sau spre integrarea in Uniunea Europeana este in prezent proiectul comun de importanta strategica pentru Bucuresti si Chisinau. Romania ramane cel mai ferm si consecvent sustinator al aspiratiilor europene ale Republicii Moldova. MAE saluta progresele importante realizate in ultimii ani de partenerii de la Chisinau in dialogul cu UE, precum si angajamentul nedezmintit al autoritatilor Republicii Moldova pe calea promovarii reformelor democratice si modernizarii de ansamblu. Romania va ramane si pe mai departe un partener solid al Republicii Moldova
in eforturile de obtinere a unei perspective clare de concretizare a aspiratiilor sale europene", se mai arata in comunicatul citat. AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page