Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din lumea... lui Stanley Kramer (1045)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus

* Dupa parerea revoltator de putinilor jurnalisti, familiari nu numai cu John Tesh, School of Journalism, cea mai prestigioasa institutie de invatamant in domeniu, dar si cu notiuni elementare de cod deontologic, in an electoral ne confruntam cu o avalansa de minciuni abundente, parca desprinse din studiul jurnalistului american Robert Bryce, intitulat Gusher of Lies (Minciuni Abundente).
In ceea ce ne priveste am ramas adeptii unor standarde disciplinare mai mult comune Vechii Sparte, decat acestui haos generalizat cu care ne confruntam zilnic si destinam in continuare aceasta rubrica si intreaga noastra publicatie celor dispusi sa admita un Adevar Inconvenient si nu sunt adeptii admiterii unei Miciuni Conveniente. Pentru a va reclarifica anumite notiuni de comportament si simt civic, trebuie sa va refamiliarizez cu postulatul filosofului englez Sir Anthony Hope Hawkins, care ne spune ca a explica adevarul oamenilor care nu sunt structurati mental sa-l inteleaga, este similar cu a promova falsitatea. Am pornit de la premiza ca toti cititorii nostri sunt structurati mental sa inteleaga adevarul.
Poate unele filosofii dintre cele expuse, va sunt cunoscute, dar pentru ca nimeni nu le asculta, trebuie sa vi le reamintesc. Sunt vorbele lui Andre Gide, nuvelist si eseist francez, decedat in 1951: "everything has been said before, but since nobody listens, we have to keep going back and saying it all over again".
 Revin, la parintele filosofiei sociale si autorul teoriei introducerii haosului controlat, menit sa tina sub control statele lumii. Autorul acestei cerebralitati, greu de perceput de masa amorfa, este Kurt Lewin, profesor la Universitatile din Berlin si Ohio. Deci, haosul cu care ne confruntam in toate domeniile vietii sociale si care s-a generalizat aproape la toate tarile acestui zbuciumat Mapamond, nu este un rod al intamplarii sau al comportamentului nostru infantil-primitiv, ci este opera meticuloasa a unor grupari-grupuri greu accesibile gradului nostru de percepere.
 Probabil, unii dintre dumneavoastra sunteti familiari cu John Birch Society, o organizatie anticomunista care sustine ca cei mai influenti oameni din lume – presedinti, industriasi, jurnalisti, oameni de geniu etc. - sunt componentii unei conspiratii care sa aduca lumea sub controlul unui singur guvern totalitar. Nu numai ca subscriu in totalitate dar sunt un ardent sustinator al acestei teorii. Uitati-va atent la ceea ce se intampla pe esichierul politic mondial, inclusiv  in TARA stramoseasca pentru a avea confirmarea celor relatate mai sus.
Problema fara raspuns este de ce se accepta introducerea acestui haos controlat ? Sunt factorii decizionali ai fiecarei tari in parte, componenti ai acestei conspiratii, sau din conspiratie fac parte numai elitele Mapamondului? Ma gandesc la ce multa dreptate avea Walter E. Williams, profesor de economie la George Mason University, cand a sustinut ca suntem considerati de Congresul USA, o masa de idioti utili, total dezinformati si usor de manevrat. Probabil aceeasi viziune este si in Romania, care detine cel mai stufos parlament din lume si compus, in mare majoritate, din persoane la care administrarea unui test de inteligenta ar demonstra ca inteligenta nu este admisa pentru a deveni parlamentar, confirmandu-se  veridicitatea celor exprimate de geniul Ben Stein, in excelentul sau film, Expelled, No Intelligence Allowed - Exclus, Inteligenta nu este admisa. Cu toate acestea, parlamentul Romaniei, cheltuie cu larghetea unui nabab, sume impresionante cu deplasarea alesilor in teritoriu sau teritorii de peste mari si tari. Inca odata, COMUNITATEA ROMANEASCA DIN USA NU ARE NEVOIE DE REPREZENTARE IN PARLAMENTUL ROMANIEI. Nu vreti sa intelegeti ca o majoritate zdrobitoare de conationali nici nu mai sunt familiari cu limba stramoseasca, iar tanara generatie nu are notiuni elementare de limba romana. Banii economisiti prin reducerea acestor posturi de care nimeni nu are nevoie, pot primi o destinatie sociala - azile de batrani, crese, gradinite, scoli, sau ar putea fi destinati comunitatilor romanesti din tarile limitrofe Romaniei. Profesorul Lawrence Harrison de la TUFTS University ne avertizeaza ca obiceiurile, traditiile, sistemele sociale si vederile religioase, pot constitui o frana in calea dezvoltarii unei comunitati. Daca timp de secole am implementat principii si precepte care si-au dovedit nefunctionalitatea, este absurd, deplasat, irational, sa continuam cu aceeasi politica.
Eseistul englez Charles Lamb, a stabilit un postulat greu de digerat de cei pentru care cititul, studiul constituie o insurmontabila povara. Considerandu-l ca v-ar putea fi de folos, imi permit sa-l reamintesc: "nu castigam nimic fiind in compania celor ca noi. Ne incurajam unul pe celalalt in mediocritate. Intotdeauna mi-am dorit sa fiu cu oameni mai excelenti decat mine.” ("We gain nothing by being with such as ourselves. We encourage one another in mediocrity. I am always longing to be with men more excellent than myself"). Un indemn asemanator, gasim in Cartea Legii - Biblia, Psalm 1, Versetul 1: "Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor rai, nu se opreste pe calea celor pacatosi si nu se aseaza pe scaunul celor batjocoritori".
 Deci avem nevoie de oameni de geniu, de exceptii, intelectuali de prima marime pentru a schimba cursul descendent al mapamondului. Cu fondul actual aflat pe esichierul politic la nivelul fiecarei natiuni in parte, materializarea planului de a aduce omenirea sub controlul unui singur guvern mondial, se va produce mai repede decat anticipati.
Indiferent ce cohorte de ignoranti vor conduce omenirea, ganditi-va profund la cele lasate posteritatii de George Washington, primul presedinte al Statelor foste Unite ale Americii, in magistralele The Rules Of Civility-Reguli de Amabilitate - Politete, scrisa la 1748: "Munceste sa tii viu in pieptul tau acea mica scanteie a focului celest, numita constiinta. (Labor to keep alive in your breast that little spark of celestial fire called conscience"). Din nefericire, acest atribut a disparut aproape in totalitate din arsenalul politicienilor lumii. Asta explica si situatia dezastruoasa in care se afla omenirea. Ceva major trebuie sa se intample !!!
Oricum alegerile se apropie. "Pacea universala este declarata, si vulpile-guvernantii au un sincer interes de a prelungi viata galinaceelor - guvernatii. (An election is coming. Universal peaceis declared, and the foxes have a sincere interest in prolonging the lives of the poultry").  Aceasta maxima am preluat-o din scrierile lui George Eliot, pseudonimul jurnalistei engleze, Mary Ann Evans.
A. C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page