Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

A murit Neil Armstrong, primul om care a pasit pe Luna


Astronautul american Neil Armstrong, primul om care a pasit pe Luna, a incetat din viata la varsta de 82 de ani, informeaza sambata agentiile internationale de stiri, care citeaza postul american de televiziune NBC News. El a fost supus unei interventii chirurgicale pe cord la inceputul lunii, iar decesul a survenit in urma complicatiilor dupa operatie.
In luna iulie 1969 el a ajuns pe Luna cu misiunea Apolo 11 impreuna cu alti doi cosmonauti, dar a fost primul care a coborat pe solul selenar si a rostit celebra expresie ramasa in istorie: 'Este un pas mic pentru om, dar unul urias pentru omenire". Neil Armstrong este 'un erou american impotriva vointei lui' care 'si-a servit natiunea cu mandrie, ca pilot al marinei, pilot de incercare, apoi astronaut', mentioneaza familia sa intr-un comunicat difuzat dupa deces.
Astronautul american s-a nascut pe data de 5 august 1930 in statul american Ohio. Inca din copilarie a fost fascinat de avioane si obtine brevetul de pilot la varsta de 16 ani. Ulterior devine pilot militar si a participa la 78 de misiuni in timpul razboiului din Coreea. A urmat si studii universitare in domeniul ingineriei aeronautice.
In anul 1955 a devenit pilot de incercare, iar sapte ani mai tarziu este selectat de NASA pentru a fi pregatit ca astronaut. In luna septembrie 1966 a efectuat prima sa iesire in spatiu cu misiunea Gemini 8. Cea de-a doua a fost Apollo 11, care l-a facut celebru. Dupa revenirea din aceasta misiune a vorbit foarte putin in public, ferindu-se de presa si a trait timp de zeci de ani intr-o ferma retrasa din statul Ohio. AGERPRES.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page