Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

ComunicatCatre

membrii celor doua Camere ale Parlamentului Romaniei
 


 

Stimate Doamne, Stimati Domni,

 

“Tineti cu poporul sa nu rataciti!” - ne indemna acum aproape doua veacuri politicianul democrat Simion Barnutiu.  

Prin DEMOCRATIE se intelege (conform dictionarului) “forma de organizare si de conducere a unei societati in care poporul isi exercita (direct sau indirect) puterea”. Poporul si-a exercitat direct si covarsitor puterea de a-si exprima votul la referendumul din 29 iulie a.c., aproape 90% din participanti, respectiv peste 7.400.000 de cetateni, votand pentru demiterea presedintelui Traian Basescu suspendat din functie de domniile voastre.

In conditiile in care in tara noastra democratia autentica are o traditie mult prea scurta, va solicitam ca la sedinta plenului reunit al Parlamentului care va avea loc luni 27 august a.c. sa dezbateti corectitudinea si constitutionalitatea deciziei C.C.R. din 21 august a.c. pentru invalidarea votului democratic exprimat la referendum, precum si daca asumarea de catre Parlament a unei asemenea decizii nu va duce la disolutia democratiei, la anarhie sau la extremism.

Subliniem ca impunerea cvorumului de participare nu a respectat recomandarile Comisiei Europene adoptate recent la Venetia in materie de referendum prin care “nu se recomanda un cvorum de participare, intrucat ii asimileaza pe cei care se abtin cu partizanii votului negativ”.

Mai subliniem ca inainte de referendum, presedintele suspendat si partidul acestuia (PD-L) au facut apeluri ilegale si nedemocratice catre electorat de a nu participa la referendum. Un apel identic catre minoritatea maghiara din Romania de circa 7% din populatie, a fost facut si de dl Viktor Orban, premierul Ungariei.

Dezinformarea facuta de presedintele suspendat la nivel national si international in timpul campaniei pentru referendum, acuzand o asa-zisa „lovitura de stat”, a influentat o parte din electorat. Conform dictionarului, “lovitura de stat sau puci se numeste o rasturnare brusca si neconstitutionala a puterii legitime a unui stat, impusa (neparlamentar) prin surpriza de o minoritate, de obicei formata din ofiteri militari sau comandanti paramilitari, folosind forta”.
Avem convingerea ca domniile voastre trebuie sa dezbateti faptul ca o parte dintre judecatorii C.C.R. nu au constatat  ca pragul de 50%+1 a fost depasit, cu toate ca au primit documente edificatoare in acest sens cerute chiar de domniile lor pentru a decide corect.

Conform recensamantului din 2011, populatia din Romania este de 19 milioane de locuitori din care aproape 4 milioane sunt minori, fara drept de vot. Deci cvorumul a fost substantial depasit.

Din cei trei milioane de romani din strainatate, doar vreo 2% au participat la scrutinele din ultimii ani (in 29 iulie a.c. au votat 2,4%), fapt care justifica lipsa acestora de pe listele electorale permanente.

 

Bucuresti, 26 august 2012

 

Cu increderea ca - dupa 45 de ani de alegeri fraudate in timpul regimului comunist - nu au murit  zadarnic, in decembrie ’89, pentru “alegeri libere si corecte”, peste o mie de cetateni romani.  

 

Sorin Iliesiu,

- autor al raportului neoficial pentru condamnarea regimului politic comunist ca nelegitim si criminal, autor al apelurilor din 2005 si 2006 pentru condamnarea nationala si internationala a comunismului http://www.revista22.ro/raportbrpentru-condamnarea-regimului-politic-comunist-ca-nelegitim-si-criminal-2567.html http://www.gds.ong.ro/apel.htm http://www.revista22.ro/apel-pentru-condamnarea-internationala-a-criminalitatii-si-nelegitimit-3326.html

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page