Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

FACIAS va actiona statul român în judecata la CEDO pentru erori juridice grave în decizia de invalidare a referendumului


Bucuresti, 22 aug /Agerpres/ - Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) va chema statul roman in judecata la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) "pentru nesocotirea votului a 7,4 milioane de cetateni", informeaza un comunicat al fundatiei transmis marti AGERPRES.
Conform FACIAS, electorilor nu li se poate imputa in niciun fel neactualizarea listelor de vot si "nu se poate tine cont de niste date evident eronate si in privinta carora s-au facut, chiar la cererea CCR, corecturile necesare".
"Daca nu s-a tinut cont de actualizarea facuta la nivelul listelor electorale permanente pentru data de 10 iulie, rezulta ca CCR a tergiversat in mod nejustificat pronuntarea asupra referendumului", apreciaza FACIAS.
In opinia reprezentantilor fundatiei, "cei 9 judecatori ai Curtii Constitutionale a Romaniei ignora optiunea politica a romanilor" in pofida "tuturor actelor normative in vigoare, a recomandarilor Comisiei de la Venetia, a cifrelor reale reactualizate".
Potrivit comunicatului, in materialul hotararilor CCR nu s-a respectat principiul "dublului grad de jurisdictie", in aceste conditii neexistand o cale eficienta de atac pe plan intern.
FACIAS sustine ca "prin incalcarea dreptului la vot se poate intelege si nesocotirea evidenta a vointei exprimate prin vot, lipsindu-l astfel de efecte".
"In acest sens, FACIAS va inainta la CEDO plangere impotriva statului pentru invalidarea referendumului de catre CCR", concluzioneaza sursa. AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page