Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Apel umanitar pentru militarul român Florinel Enache

6 august 2012
Apel umanitar pentru militarul roman Florinel Enache

Vineri, 4 mai 2012, plutonierul-adjutant Florinel Enache, din Batalionul 280 Infanterie, aflat in misiune in provincia Zabul din Afganistan, a fost grav ranit. Militarul roman, care executa o misiune de cercetare terestra, a suferit rani grave in urma deflagratiei unui dispozitiv exploziv improvizat.
Subofiterul Florinel Enache a fost evacuat de urgenta din Afghanistan si, in urma interventiilor chirurgicale si a eforturilor sustinute ale medicilor americani, viata sa a fost salvata, cu pretul amputarii ambelor picioare, precum si a bratului stang deasupra cotului. De asemenea, a suferit numeroase contuzii intestinale si ale spatelui. In prezent, militarul roman se afla internat la Spitalul Militar ”Walter Reed” din Bethesda, statul Maryland, SUA, unde beneficiaza de ingrijirile medicilor americani, urmand ca, dupa refacere, sa fie repatriat.
Plutonierul-adjutant Florinel Enache este originar din comuna vranceana Gura Calitei, este casatorit si are un fiu in varsta de 18 ani. Viata eroului roman si a familiei sale va fi cu totul alta. Starea sa critica de sanatate va prespune ingrijire continua din partea familiei, precum si un tratament medical complex de lunga durata. In aceste momente dificile, Florinel Enache si familia sa au nevoie de orice sprijin emotional, spiritual si financiar.
Fundatia americana nonprofit Lillypad si Fundatia Daniel Murariu (501 (c) 3) s-au alaturat cu multa generozitate acestui demers umanitar si vor colecta donatiile, pe care le vor pune la dispozitia familiei militarului roman. Lansam acest apel umanitar de ajutorare a militarului roman si familiei sale catre toate persoanele care doresc sa ii sprijine. Orice contributie este binevenita. Donatiile pot fi efectuate sub orice forma (cash, check sau paypal) catre Lilly Pierce, Lillypad si Fundatia Daniel Murariu, 6709 Stoneybrooke Lane, Alexandria VA 22306, care va elibera chitante pentru deducerea fiscala.
Banii colectati din donatii vor contribui la achizitionarea, intre altele, a unor echipamente medicale necesare militarului roman, precum: carucior cu rotile, proteza pentru mana stanga, proteza pentru sold etc.
Informatii suplimentare despre starea de sanatate a plutonierului-adjutant Florinel Enache au fost prezentate de catre mass-media si sunt disponibile la urmatoarele adrese de Internet: http://www.acum.tv/articol/55009/ si http://www.youtube.com/watch?v=QXo1rALM2sw&feature=player_embedded .

Detalii privind realizarea donatiilor si gestionarea fondurilor pot fi obtinute de la: Doamna Lilly Pierce, Fundatia Lillypad 6709 Stoneybrooke Lane, Alexandria VA 22306 Telefon: 571 275 9022, email: lillyanddave@gmail.com
Check payable to: Lilly Pierce, FDM, Paypal: lillyanddave@gmail.com
www.lillypad.tk
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page