Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

IN MEMORIAM - Dr. profesor Theophilos Deligiannis


Un alt slujitor al lui Isus Hristos a plecat acasa

Este vorba de Dr. profesor Theophilos Deligiannis, Pastor si administrator in lucrarea lui Dumnezeu Penticostala. Teofil s-a nascut in Romania in orasul Braila, in familia Deligiannis (Delianis) a pastorului Alexandru si Lucretia (Dima). Parintii au facut parte dintre pionierii Penticostali din Galati si Braila. De altfel miscarea evanghelica-protestanta in randul Grecilor a inceput cu stramosii Reverendului Alexandru, in jurul Marii Negre pe langa Odesa si Constantinopol.
Rev. Alexander a fost pastor in biserica din Braila care era Romaneasca dor slujea si altor limbi ale natiunilor conlocuitoare.
Familia Deligiannis a suferit mult in timpul regimului comunist. Aceasta a determinat familia Deligiannis sa paraseasca mult iubita Romanie si sa se stabileasca in USA. Teofil a fost primul baiat nascut al familiei. El a studiat la mai multe universitati in USA, si in Grecia (medicina). Cand era student in Grecia a format corul bisericii Penticostale din Atena (Assemblies of God). A scris multe cantece si a fost foarte activ in evanghelizare si alte activitatii bisericesti. Teofil a iubit mult fratietatea si lucrarea lui Dumnezeu. Pe plan academic a fost profesor de stiinte si cercetari. A predat in liceu si la universitate. A fost presedintele uniunii profesorilor de stiinte. A primit multe premii pe baza de cercetari stiintifice. Teofil a fost un adevarat crestin. A fost botezat in apa si cu Duhul Sfant cum scriptura arata (Faptele 2:4).
A fost un om dedicat Domnului, familiei, si bisericii. A lasat in urma cinci feciori frumosi care vorbesc limba romana. Toti baietii lui slujesc pe Domnul in biserica lui Dumnezeu. Pasiunea fratelui Teofil a fost sa traduca Noul Testament din limba originala greaca in romaneste. Deja o mica editie a fost publicata. In cosciug s-a pus in mana lui Dr. Teofil o copie a marei lucrari pe care a facut-o. In viitor publicatia va fi pusa pe piata. Fratele Teofil a fost ordinat de General Counsel of the Assemblies of God precum toata familia Deligiannis. Va fi o mare placere pentru fratele Emmanuel sa prezinte la conferinta Greco-Americana Penticostala noua traducere facuta de Dr. Teofil. Voi vorbi la conferinta din Oakland pe data de iunie 29, 2012 . Titlul conferintei va onora pe Teofil care a fost predat Domnului din copilarie (Committed to Pray, Give, and Go).
Inmormantarea fratelui a fost pe data de 23 Decembrie, 2011. A fost condusa de Dr. Emmanuel Deligiannis, Presedintele Freedom to the Captives si pastor; fondator al primei Biserici Romane Penticostale din California (Catedrala de pe Deal).
Fiii lui l-au laudat (eulogized) in timpul serviciului precum si onorabila Dr. Alexandra Deligiannis (fiica sorei Pastor Rev. Anna Deligiannis). Multi studenti si colegi de stiinta l-au laudat. Catafalcul fratelui a fost plin de coroane de flori precum si altarul bisericii. Slujba a fost condusa de Rev. Dr. Emmanuel Deligiannis, de Dr. Pastor Petru Vourliotis (Presedintele International al Grecilor Penticostali si Evanghelici). Pastor Anna a condus muzica funebra inpreuna cu fiul sau Alexandru George. Mica Sophia, nepoata Dr. Teofil, a fost si ea prezenta la inmormantarea bunicului ei. O chemare de intoarcere la Dumnezeu s-a facut cu bun rezultat. La inmormantare au fost prezenti circa 350 de oameni. Corpul lui Dr. Teofil a fost depus in cavoul familiei acolo unde sunt parintii nostri, sora noastra Betty si fosta lui sotie.
Ca sa intri in cer trebuie sa te nasti din nou. Dupa inmormantare s-a servit o masa bogata in onoarea fratelui Dr. Teofil. Onorati pe mai marii vostri, zice Pavel. Fratele Teofil a fost un gigant spiritual si intelectual. Cati l-au cunoscut l-au iubit. Iar el i-a iubit pe toti. Este pierdut de toate neamurile din SUA, Romania, Grecia, si Africa. Atat familia cat si biserica a pierdut un general din armata lui Hristos.

Pastor Profesor Dr. Emmanuel Deligiannis, Ph.D., Th.D.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page