Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Fotbal-EURO 2012: Polonia - Rusia 1-1


Echipele de fotbal ale Poloniei si Rusiei au terminat la egalitate, 1-1 (0-1), marti seara, pe Stadionul National din Varsovia, in Grupa A la EURO 2012, competitie de fotbal gazduita de Polonia si Ucraina in perioada 8 iunie - 1 iulie.
Rusia a deschis scorul prin noua sa vedeta, Alan Dzagoev (37), iar polonezii au egalat dupa pauza, prin Jakub Blaszczykowski (57), cu o executie splendida. Polonezii au inceput mai bine meciul foarte important cu Rusia, atat din punctul de vedere sportiv, cat si din cel al rivalitatii istorice. Portarul Malafeev a intervenit excelent la mingea deviata de Boenisch, dupa lovitura libera batuta de Obraniak (7), dar si la cornerul executat de acelasi Obraniak, la faza urmatoare. Varful Lewandowski a trimis un sut puternic, insa putin peste transversala (11).
Rusii au iesit la joc si au mentinut o posesie mai buna, avand un plus de tehnicitate si o viteza superioara. Chiar daca nu si-au creat ocazii clare de gol, oaspetii au controlat meciul si au reusit sa deschida scorul dupa o faza fixa: Arasvin a executat in interior o lovitura libera, iar Dzagoev a venit din spate si a reluat in plasa (37), inscriind al treilea sau gol la acest turneu final. Polonia a incercat o replica rapida, dar sutul lui Blaszczykowski a fost respins de Malafeev (39).
Polonia a fost mult mai incisiva dupa pauza, iar Malafeev a avut doua interventii salutare in fata lui Lewandowski (46, 50). Firesc, se poate spune, a venit si egalarea: capitanul Jakub Blaszczykowski a patruns spre poarta si a sutat splendid de la marginea careului, la coltul lung (57).
Echipa lui Advocaat a revenit la carma jocului si fazele au inceput sa curga la cele doua porti. Dzagoev a fost din nou aproape de gol, dar sutul sau a fost blocat in ultimul moment (68). De partea cealalta, Polanski a tras la coltul scurt, insa Malafeev a fost atent si a respins (69). Echipa lui Smuda a mai avut cateva suturi, Mierzejewski (74) si Boenisch (77) pe langa buturi, iar Obraniak (81) in bratele lui Malafeev. Cu trecerea timpului, cele doua echipe nu au mai riscat, impacate cu aceasta remiza.
Polonia, aflata inca in cautarea primei victorii la un turneu final de Campionat European, este obligata sa castige in fata Cehiei pentru a se califica, dupa aceste remize, in timp ce Rusia este cu un pas in sferturile de finala. AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page