Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

MAE: Un cetatean român accidentat usor dupa seismul din Italia


Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca un cetatean roman a fost accidentat usor in localitatea Mirandola, in urma seismului care a avut loc marti in Italia.
"MAE confirma faptul ca un cetatean roman a fost afectat de seismul produs astazi in Italia. Acesta a suferit un accident usor la picior, primind deja ingrijiri medicale. Incidentul s-a produs in localitatea Mirandola, cea mai afectata in urma cutremurului", se arata intr-o precizare remisa AGERPRES.
Ministerul arata ca in zona se afla atat o echipa a Consulatului General al Romaniei la Bologna, cat si o echipa a Consulatului General al Romaniei de la Milano, pentru a acorda asistenta consulara de specialitate cetatenilor romani aflati in situatii deosebite.
Anterior, MAE informase ca cele doua consulate ale Romaniei la Bologna si Trieste monitorizeaza situatia dupa cutremurul produs in nordul Italiei si sunt pregatite sa acorde asistenta consulara romanilor care au nevoie si ca nu exista victime in perimetrul Trieste.
"Consulatul General al Romaniei la Trieste a contactat autoritatile locale, precum si reprezentantii asociatiilor romanesti din zona care au confirmat faptul ca nu exista victime sau pagube materiale in urma seismului in perimetrul Trieste. Pentru moment nu a fost impusa evacuarea imobilelor din aceasta zona, insa exista o stare generala de panica, majoritatea locuitorilor hotarandu-se sa paraseasca imobilele", arata MAE, intr-un raspuns acordat la solicitarea AGERPRES.
Un cutremur de circa 6 grade a fost resimtit marti dimineata pe un vast teritoriu din nordul Italiei. Miscarea telurica a fost urmata de replici.
Cele trei replici s-au produs intre orele 10.56 GMT si 11.01 GMT. Prima a avut magnitudinea 5,3 iar epicentrul sau a fost situat la o adancime de 6,8 kilometri. Cea de-a doua a avut magnitudinea 5,1 iar ultima a fost tot peste 5, dar magnitudinea ei nu a fost precizata inca.  
Potrivit INGV, seismul cu magnitudinea 5,8 s-a produs la ora 07.00 GMT, la o adancime cuprinsa intre 5 si 10 kilometri.
Regiunea Emilia Romagna a consemnat 'aproximativ zece' morti, intr-un comunicat, in timp ce un cotidian local, Gazzetta di Modena, a mentionat un bilant de 12 morti.
'Situatia este foarte grava, avem numerosi raniti si persoane care au suferit contuzii', a declarat primarul din Concordia, Carlo Marchini, pentru canalul Sky TG24. AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page