Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

GLOBALIZAREA CRIZEI FINANCIARE - PROFETIA CEA MARE


Asa scrie Sfanta Scriptura ca se va ispravi istoria lumii. Intr-o criza financiara globala. Ca ea este naturala sau artificiala, de la sine sau provocata, nu are importanta. Prezenta ei este definitorie oricum. Nu este aceasta cea mai dezbatuta problema a omenirii?  Adormim cu ea si ne trezim cu ea si somnul ne este agitat tot de ea. Se tem de ea chiar si cei care prin posesiuni materiale s-ar zice ca n-ar avea de ce sa se teama, poate chiar mai mult, sau cu atat mai mult. Cel ce nu are, e rau ca nu are, cel care are se teme ca nu va mai avea. Nu-i de ales.
Conventionalitatea nu mai ajuta la nimic, ba chiar incurca. Acoperirea in aur, rezervele de aur ale cuiva, ale unei natiuni, ale planetei, sunt neputincioase trairii, vietuirii. Dincolo de faptul ca valuta in circulatie nu are acoperire in aur si circula fictiv si haotic, ea nu este producatoare de paine, ci chiar trece painea care nu se ajunge, din niste maini in alte maini pe sistemul devenit profetic in ultimele zile si numit atat de Scriptura cat si de departamentul financiar secular al globalizarii, VANZARE-CUMPARARE, Apocalipsa 13, 17: ,,... si nimeni sa nu poata CUMPARA sau VINDE...",  Apocalipsa 18, 11:  "... Negustorii pamantului ...".  Poate nu toate, caci sunt multe si greu de cuprins, dar macar cateva porturi mari ale lumii sau cateva burse ale ei de privit si imaginea profetica este suficienta. Presupunand milioanele de containere care se incruciseaza care-ncotro pe apele lumii ca ar fi pline cu aur, nu s-ar rezuma problema decat la un singur cuvant - desertaciune. In tot acest mare spectacol al aurului pe un detaliu aproape fara insemnatate al acestei megalii, ne zbatem si noi romanii - si pe buna dreptate -, sa aducem in prim plan Rosia Montana, floricica de camp cu mireasma, in aroma aranjamentului floral european si global stropit cu parfum sintetic.
"Greutatea aurului care venea lui Solomon pe fiecare an, era de sase sute sasezeci si sase de talanti", spune in Biblie, 1 Imparati 10, 14, adica in kilogramele noastre vreo 17.000 adica 17 tone, adica pe parcursul domniei sale vreo 600 de tone. Se uita si imparatul la gramada aceasta de aur spre sfarsitul vietii sale si zice ce am zis si noi mai sus - de fapt noi am zis ce a zis el -, DESERTACIUNE.
Sa fie o intamplare ca la imaginea de sfarsit al lumii - dupa Scriptura -, VANZAREA-CUMPARAREA apocaliptica este sub acelasi semn, sase sute sasezeci si sase, Apocalipsa 13, 18? Sa fie o intamplare ca CETATEA de AFACERI de pe urma numita BABILON, cade sub imaginea "Negustorii pamantului o plang si o jelesc, pentru ca nimeni nu le mai CUMPARA marfa..., marfa de AUR...."? Nu seamana a conicidenta si trebuie sa admitem ca e vorba de un principiu, ca e vorba de CAUZA-EFECT. Oriunde si oricand in decursul istoriei, principiul cauza-efect a avut loc la fel de la un capat la altul, doar dimensiunile crescand apropiindu-ne de cel de pe urma.
Cu privire la AUR, fie ca e vorba de concret, fie ca e vorba de figurat, in Biblie mai exista o antiteza exprimata in real si fictiv, care da de gandit celui ce cauta intelepciune. CETATEA care reprezinta pamantul si lumea de pe el, este de observat a fi descrisa ca "IMPODOBITA cu AUR..." Apocalipsa 18, 16, in termenii nostri de targoveti "suflata in aur", si CETATEA CEREASCA descrisa in Apocalipsa 21, 18 "... DIN AUR curat". Despre prima se zice "vai cum a cazut", despre a doua se zice ca vine dinspre cer.
De prisos sa mai vorbim. Cantaritul, masuratul, pentru VANZARE-CUMPARARE sub auspiciile lui sase sute sasezeci si sase, orice marfa de tranzactie valorificata dimensional in AUR, care nu e aur ci doar aparent, suflat in aur pentru cum se zice - a lua ochii - este un fals.  Din nou Biblia spune despre el "Arunca AURUL in tarana, .... si atunci Cel ATOTPUTERNIC va fi AURUL tau", Iov 22, 24-25 si "aurul si argintul vostru au ruginit" Iacov 5, 3. AUR ruginit? De necrezut. Cel ce l-a facut poate sa-l si rugineasca insa, si o va face daca omul nu ia aminte la ceea ce spune El.
Se poate merge desigur si mai departe, dar tot intr-acolo si tot profetic. O cifra care te leaga si te dezleaga, un cod, un semn, o vibratie, un sclipit, sau orice altceva caci acelasi principiu inseamna, ceva care sa stabileasca unicitatea, care la randul ei sa arate spre viata sau spre moarte, caci acel CEVA este in limbaj arhaic, dar la fel de autentic si modern, sigiliu spre incotro privind vesnicia.
Crize financiare particulare, personale sau pe grupari mai mici sau mai mari au fost tot timpul. Criza financiara globala si pentru toti este numai acum.  Caracteristica ei este cu cat mai sus cu atat mai acuta.  La varful posesiunilor, instabilitatea si temerea sunt mult mai mari. Marile tratate financiare nu sunt altceva decat detalieri ale profetiei din Sfanta Scriptura careia i-a sosit vremea implinirii. Scepticii in ceea ce spune Biblia, n-au decat s-o citeasca pe ecranele burselor si mai ales in agitatia nesigurantei bursantilor.

Benone Burtescu

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page