Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Titus Corlatean: "Nu suntem de acord cu incercarea Ungariei de a exporta extremisme"


Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, s-a aflat vineri seara in municipiul Reghin, pentru lansarea candidatilor USL la Primaria si Consiliul Local Reghin. El a declarat ca problema reinhumarii scriitorului Nyiro Jozsef trebuie sa se opreasca la granita Romaniei si ca actualul Guvern nu este de acord cu aceasta incercare a Ungariei "de a exporta extremisme".
"Veti vedea, de altfel, in zilele urmatoare, pozitii exprimate public inclusiv la nivelul unor oficialitati, la nivelul unor organizatii din strainatate, care spun foarte ferm: nu suntem de acord cu aceasta incercare a Ungariei de a exporta extremisme, de a-si rezolva problemele interne. Domnul Orban (n.n. - premierul ungar) ar trebui, la domnia sa, in Ungaria, sa-si vada de problemele serioase, de criza economica, de problemele sociale, de lipsa de credibilitate in fata partenerilor europeni pentru excesele nedemocratice, pentru excesele care au dus, printre altele, la incalcarea unor reguli de baza ale democratiei. Ar trebui sa-si vada de propriile problemele in propria tara si sa inceteze a exporta provocari in Romania. Aceasta este pozitia statului roman si eu, ca ministru in Guvernul Romaniei, o spun foarte clar: totul trebuie sa se opreasca la frontiera Romaniei".
El a sustinut ca este un act de demnitate romaneasca ca, la nivelul statului roman si al institutiilor, la nivel guvernamental si politic, si la nivelul administratiilor locale, Romania sa nu accepte ca cineva sa se joace cu demnitatea cetatenilor sai.

(M.C.)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page