Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Tariceanu, mandatat de PNL sa coordoneze o comisie pentru restituirea integrala a proprietatilor


Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, luni, dupa sedinta Biroului Politic Central al partidului, ca deputatul Calin Popescu Tariceanu a fost mandatat sa formeze o comisie care sa solutioneze restituirea integrala a proprietatilor sau despagubirea integrala a proprietarilor.
Fenechiu a anuntat ca in sedinta conducerii PNL s-a decis constituirea unei comisii, condusa de Calin Popescu Tariceanu, care va analiza si va cauta o solutie in ceea ce priveste restituirea integrala a proprietatilor sau despagubirea integrala a proprietarilor.
"Dupa cum stiti, guvernul PDL a propus sa nu mai fie despagubiti integral proprietarii, iar noi, ca partid liberal, avem datoria sa gasim solutii pentru aceasta", a spus Fenechiu.
Vicepresedintele PNL a mentionat ca inca nu s-a stabilit cine va face parte din aceasta comisie. "Domnul Calin Popescu Tarieanu a fost insarcinat sa infiinteze aceasta comisie, vor face parte reprezentanti ai mai multor partide, urmeaza sa discutam in USL acest lucru", a mai spus Fenechiu.
In 7 mai, Victor Ponta, in calitate de premier desemnat, declara ca nu ia in calcul varianta plafonarii la 15% a despagubirilor pentru casele nationalizate si ca trebuie gasita, in acest caz, solutia constitutionala, echitabila, pentru restituirea in primul rand in natura a proprietatilor, acolo unde este posibil.
Guvernul Ungureanu anuntase ca vrea sa limiteze la 15% din valoarea reala a bunului in cazul despagubirilor care vor fi platite de stat fostilor proprietari pentru proprietatile nationalizate si sa elimine posibilitatea restituirii in natura. De asemenea, plata urma sa fie facuta esalonat pe o perioada intre 10-12 ani, termenul de depunere a dosarului fiind unul de decadere si stabilit la maximum 90 zile.
Cabinetul Ungureanu analiza varianta ca viitorul proiect de lege privind despagubirile pentru proprietatile nationalizate sa prevada restituirea in natura pentru dosarele deja depuse, cu stabilirea unui termen pana la care mai pot fi depuse dosare care sa fie solutionate tot cu retrocedari in natura.AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page