Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

PATIMILE SI ÎNVIEREA DOMNULUI DUPA PROFETIILE MESIANICEde Preot Aurel Sas

„Pentru aceasta Domnul meu va va da un semn: Iata, Fecioara va lua in pantece si va naste fiu si vor chema numele lui Emanuel.” (Isaia 7, 14)
„Un glas striga: „In pustiu gatiti calea Domnului, drepte faceti in loc neumblat cararile Dumnezeului nostru.” (Isaia 40, 3)
„Bucura-te foarte, fiica Sionului, veseleste-te, fiica Ierusalimului, caci iata Imparatul tau vine la tine drept si biruitor; smerit si calare pe asin, pe manzul asinei.” (Zaharia 9, 9)
„Ca, iata, ne suim la Ierusalim si Fiul Omului va fi predat arhiereilor si carturarilor; si-L vor osandi la moarte si-L vor da in mana paganilor.” (Marcu 10, 33)    
„Iar el le-a zis: Nu va inspaimantati! Cautati pe Iisus Nazarineanul, Cel rastignit? A inviat! Nu este aici. Iata locul unde L-au pus.” (Marcu 16, 6).


(Continuare din editia precedenta)

Sa calatorim, asadar, fiecare suflet si fiecare popor, in aceasta viata unde nu are nimeni „o cetate statatoare, ci calatorim spre cea care va sa fie in ceruri” dupa Scriptura care zice: „Sa ne uitam tinta la Capetenia si Desavirsirea credintei noastre, adica la Iisus, Care, pentru bucuria care-I era pusa inainte (mantuirea lumii), a suferit crucea, a dispretuit rusinea, si sade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu” (Evrei 12, 2).

Concluzie si reflectie
 Stimate cititorule, din toate prezentarile de pana acum, am putut vedea ca Domnul nostru Iisus Hristos este Mesia Cel vestit de Dumnezeu prin proorocii Sai, ca va veni la „plinirea vremii” (Gal. 4, 4) si va salva lumea de la moartea pacatelor. Am putut vedea, apoi, cum toate vestirile Bunului Dumnezeu prin proorocii din Vechiul Testament s-au confirmat cu prisosinta in Noul Testament, in toata viata pamanteasca a Domnului Iisus. Astfel, putem afirma si noi, care am vazut confirmarea proorociilor mesianice, ca Iisus Hristos este Mesia, ca Toma dupa ce a pus degetul, zicand: „Domnul meu si Dumnezeul meu” (Ioan 20, 28).
Apoi, alta Scriptura ne descopera alt adevar, zicand: „Si intru nimeni altul nu este mantuirea, caci nu este sub cer nici un alt nume, dat intre oameni, in care trebuie sa ne mantuim noi” (Fapte 4, 12), decat numele de Iisus Hristos, pentru ca este MESIA Cel fagaduit si confirmat lumii intregi de Dumnezeu-Tatal la Botez (Marcu 1, 11) si la Schimbarea la Fata (Marcu 9, 1-7), „Acesta este Fiul Meu cel iubit, pe Acesta sa-L ascultati” (Marcu 9, 7). In acelasi timp, am vazut cum a platit pretul rascumpararii omului in Jertfa Sa de pe Crucea Golgotei si ne-a adus dezlegarea pacatelor prin cuvintele: „Parinte, iarta-le lor, ca nu stiu ce fac” (Luca 23, 34).
 Iisus a devenit, astfel, Mantuitorul lumii intregi si a fiecarui suflet in parte, care cheama Numele Lui, dupa Scriptura ce zice: „si tot cel ce va chema Numele Domnului se va mantui” (Fapte 2, 21). Iar Invierea Domnului cea de a treia zi (1 Cor. 15, 4) este chezasia invierii noastre. Sa dam, dar, o sansa vietii, prin credinta in Invierea lui Hristos: „Marele nostru Dumnezeu si Mantuitor Hristos Iisus, Care S-a dat pe Sine pentru noi ca sa ne izbaveasca de toata faradelegea si sa-si curateasca Lui un popor ales, ravnitor de fapte bune” (Tit 2, 13-14).  
Iar Inaltarea Domnului la ceruri inseamna nu numai ca opera mantuirii noastre a terminat-o, ci si ca Iisus vrea ca si fiecare dintre noi, la vreme, sa ne inaltam cu sufletul la Ceruri, spre mostenirea Imparatiei lui Dumnezeu. Spre inaltarea omului la ceruri ne stau in fata in aceasta viata si versurile marelui nostru poet ardelean, George Cosbuc, care zice: „Spre Soare ni-e gandul si mergem spre el, Lumina ni-e tinta si binele tel”. Spre care Soare sa mergem? Spre „Rasaritul cel de Sus”, cum ne descopera Scriptura, zicand: „Prin milostivirea milei Dumnezeului nostru, cu care ne-a cercetat pe noi Rasaritul cel de Sus (e Iisus Hristos, Mesia), Ca sa lumineze pe cei care sed in intuneric si in umbra mortii si sa indrepte picioarele noastre pe calea pacii” (Luca 1, 78-79).
Asadar, draga frate si sora in Mesia Hristos Iisus, eu Il aleg pe acest Mesia, Care S-a adeverit cu prisosinta, si cred ca si tu, caci de iubirea acestui Mesia, Hristos Iisus, nu ne desparte nici viata si nici moartea stiind Scriptura, care zice: „Caci si daca traim si daca murim ai Domnului suntem” (Rom. 14, 8). Prin urmare, spre culmi de mantuire in Mesia Hristos Iisus Cel Inviat si la Ceruri Inaltat: Hristos a Inviat! Adevarat a Inviat! Hristos S-a Inaltat! Adevarat S-a Inaltat. Amin.


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page