Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Grecia: Din cauza crizei, o parte dintre semafoare nu se mai aprind decât la culoarea rosie


A conduce masina la Atena a devenit putin mai complicat decat de obicei, in contextul in care numeroase semafoare nu se mai aprind decat pentru a indica culoarea rosie, transformand intersectiile in adevarate provocari pentru automobilisti, relateaza luni France Presse.
La apropierea de un semafor stins, conducatorii trebuie sa decida singuri daca pot trece, indicatorul pentru culoarea verde fiind fie nefunctional din cauza neintretinerii, fie pur si simplu in pana, dupa cum se intampla adesea. In orice caz, situatia impune cel mai inalt grad de prudenta.
Pietonii, cele mai frecvente victime ale drumurilor grecesti, au parte de acelasi tratament, silueta verde ce semnalizeaza traversarea nemaiaprinzandu-se decat rareori la trecerile ce le sunt rezervate. Chiar si atunci, ei nu sunt respectati aproape niciodata de conducatorii auto. Pentru a evita o situatie si mai grava, semafoarele continua sa afiseze in mod normal culoarea rosie in majoritatea cazurilor.
Din luna octombrie a anului trecut, intretinerea semafoarelor a fost transferata de la Ministerul Transporturilor la Prefectura Atenei, masura nefiind insotita insa si de deblocarea unor fonduri aferente, conform municipalitatii. 'Au avut loc reuniuni dupa reuniuni, insa nicio solutie nu a fost gasita', in conditiile in care finantele publice sunt aproape secate, a explicat un responsabil din cadrul administratiei.
Grecia are una dintre cele mai ridicate rate de mortalitate rutiera din Europa, imputabila atat deficientelor infrastructurilor sale, cat si agresivitatii participantilor la trafic.AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page