Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Volumului al IX-lea al "Însemnarilor zilnice ale Reginei Maria a României" va fi lansat la Muzeul de Istorie


Volumului al IX-lea al "Insemnarilor zilnice ale Reginei Maria a Romaniei", aparut recent la Editura Polirom, in traducerea Sandei Ileana Racoviceanu, sub ingrijirea Olgai-Silvia Turbatu, va fi lansat, joi dupa-amiaza, in Sala Lapidarium a Muzeului National de Istorie a Romaniei (MNIR).
Potrivit Sectiei Relatii Publice, Marketing Cultural, Educatie Muzeala si Organizare Expozitii a institutiei gazda, volumul va fi prezentat, in prezenta Altetei Sale Regale Principele Radu al Romaniei, de criticul si istoricul literar Georgeta Dimisianu si de director general al MNIR, amfitrionul serii, dr. Ernest Oberlander-Tarnoveanu.
Aparut si in editie digitala, volumul al IX-lea al consemnarilor diaristice (1 ianuarie-31 decembrie 1927) ale Reginei Maria, ce contine inclusiv facsimile dupa pagini de manuscris, acopera anul 1927, an marcat de dizolvarea a doua guverne si de disparitia a doua figuri istorice: regele Ferdinand si I.I.C. Bratianu.
Lupta pentru putere, tensiunile dintre Casa Regala si partidele politice determinate de dezmostenirea principelui Carol sau de educatia principelui Nicolae, dar si relatiile adesea complicate dintre membrii familiei regale - toate acestea se regasesc, alaturi de intamplari din viata de zi cu zi, in jurnalul reginei Maria.
Regina Maria a Romaniei (1875-1938), nepoata reginei Victoria a Marii Britanii, a fost sotia regelui Ferdinand si mama regelui Carol al II-lea.
Figura emblematica si una dintre cele mai incantatoare personalitati ale secolului XX, Regina Maria a inceput sa-si scrie jurnalul in decembrie 1918, in limba engleza, si de atunci a facut insemnari ample, cu caracter documentar, aproape zilnic, pana in 1938, cu putin timp inaintea mortii. AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page