Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Andrei Marga sustine importanta unor noi formule de parteneriat în cadrul NATO


Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, sustine importanta unor noi formule de parteneriat in cadrul NATO, insa atrage atentia ca dezvoltarea acestora nu trebuie sa aiba loc in detrimentul celor consacrate, informeaza MAE.
In contextul Summit-ului NATO care s-a desfasurat la Chicago, ministrul Afacerilor Externe a participat la dineul de lucru al ministrilor de externe aliati pe tema parteneriatelor Aliantei Nord-Atlantice, precum si la reuniunea ministeriala cu statele aspirante.
Potrivit MAE, cu prilejul participarii la dineul de lucru al ministrilor de externe ai NATO, unde aliatii au discutat despre importanta si contributia substantiala a partenerilor la operatiile NATO, Andrei Marga a aratat ca, pe fondul diminuarii predictibile a intensitatii operatiilor aliate in contextul retragerii din Afganistan, este de dorit ca relatiile stabilite cu partenerii NATO ca urmare a implicarii acestora in operatiile aliate sa fie aprofundate si orientate catre cooperarea in domeniul combaterii noilor amenintari.
De asemenea, el a sustinut importanta unor formate flexibile de parteneriat de tipul '28+n', insa a atras atentia ca dezvoltarea acestor formate nu trebuie sa aiba loc in detrimentul parteneriatelor consacrate.  
In contextul participarii la reuniunea ministeriala cu aspirantii, ministrul roman al Afacerilor Externe a aratat ca Romania ramane unul dintre principalii sustinatori ai politicii usilor deschise a Aliantei, remarcand, totodata, eforturile pe care statele aspirante - Bosnia si Hertegovina, Georgia, Macedonia si Muntenegru - le-au facut pe drumul integrarii euro-atlantice, chiar si in contextul dificil generat de criza actuala.
De asemenea, cu prilejul Summit-ului, ministrul Afacerilor Externe a avut o serie de intrevederi cu omologii din SUA, Franta, Olanda, Germania si Republica Ceha, pe agenda convorbirilor figurand teme de interes bilateral si european, cu un accent aparte pe problematica referitoare la admiterea Romaniei in spatiul Schengen. AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page