Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

PDL va ataca la Curtea Constitutionala legea privind votul uninominal majoritar


PDL va ataca la Curtea Constitutionala proiectul de lege al USL privind introducerea votului uninominal majoritar intr-un tur, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, deputatul democrat-liberal Sulfina Barbu.
"PDL sustine in continuare reforma sistemului electoral din Romania asa cum s-au pronuntat cetatenii in referendumul din 2009 si anume vot majoritar din primul tur si 300 de parlamentari. PDL sustine in continuare modificarea Constitutiei pentru Parlament unicameral. Ce ne-a aratat astazi USL-ul, ne-a aratat ca odata ce au cucerit puterea prin metodele pe care le-ati vazut, accepta orice conditie a partidelor care le promit voturi, dar nu accepta conditiile puse de cetatenii Romaniei. Practic, 180 de parlamentari, astazi, din USL au votat impotriva celor 7,7 milioane de romani care s-au pronuntat la referendumul din 2009.(...) PDL ataca la Curtea Constitutionala legea care astazi a fost votata de catre USL in Camera Deputatilor si motivul principal este acela ca nu a respectat vointa suverana a poporului roman", a declarat Sulfina Barbu.
Sulfina Barbu a acuzat faptul ca parlamentarii din USL si-au schimbat pozitia fata de perioada in care se afla in opozitie si afirmau ca doresc reducerea numarului de parlamentari la 300.
"Cum au venit la putere si-au schimbat opinia si au venit cu o lege prin care creste numarul parlamentarilor la minim 481. La cererea initiatorilor, adica a domnilor Ponta si a domnului Antonescu, legea a fost imediat modificata si a fost adoptata astazi de catre majoritatea nou creata in Camera Deputatilor. PDL nu a votat aceasta lege pentru ca nu doreste sa fie partas la falsificarea vointei suverane a cetatenilor Romaniei. (...) PDL a depus amendament pentru reducerea numarului de parlamentari la 300 si in comisii si in plenul Camerei Deputatilor a fost sustinut acest amendament, dar in dispret fata de vointa suverana a cetatenilor din Romania, USL a respins acest amendament', a aratat Sulfina Barbu.
Intrebata cum vor decurge in continuare lucrarile in comisia parlamentara de cod electoral, Sulfina Barbu a spus ca, din lipsa de cvorum, activitatea comisiei va fi, cel mai probabil, suspendata.
"Si astazi (marti - n.r. ) a fost convocata comisia. Colegii din USL, UNPR nu au dorit sa participe, deci nu a avut cvorum. Probabil ca prin aprobarea acestei legi (proiectul de lege privind votul uninominal majoritar - n.r.) comisia de cod electoral se suspenda, nu mai are posibilitatea sa lucreze, din lipsa de cvorum, din neparticiparea celor din USL si UNPR", a declarat deputatul PDL. AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page