Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

PERSPECTIVA PROFETICA 1999

"Adu-ti aminte de zilele din vechime, socoteste anii, varsta de oameni dupa varsta de oameni, intreaba pe tatal tau, si te va invata, pe batranii tai si iti vor spune... (Deut. 32:7)... Intr-o clipa, ei isi pierd viata. La miezul noptii, un popor se clatina si piere. Cel puternic piere fara amestecul mainii vreunui om... (Iov 34:20)... Omul chibzuit vede nenorocirea si se ascunde, dar cei prosti merg inainte si sint pedepsiti". (Prov. 22:3).

-partea a patra-

EUROPA

Azi, Uniunea Europeana a introdus noua moneda, numita EURO. Pina in anul 2002, EURO, va circula alaturi de celelalte monede nationale, ca apoi sa devina moneda unica a tarilor din Uniunea Europeana. Pentru studentul in profetii, un nou pas in vederea introducerii lui Antichrist pe scena lumii, s-a facut azi. Timpul este tot mai aproape pentru ziua in care potrivit Cuvintului Scripturii, nimeni nu va putea cumpara sau vinde fara controlul Diavolului (Apoc. 13:8-18). Intii Europa va avea o moneda comuna. Apoi, urmind exemplul Europei, toata lumea va accepta o astfel de stare de lucruri. Aceasta va face mai usoara economia mondiala. In urma se va trece la o economie fara de numerar sau cash, cind valoarea monetara a fiecaruia, va fi inscrisa in... ati banuit, intr-un microcip care va fi implantat pe mana sau sub pielea de pe frunte. De fapt, anul care tocmai s-a incheiat ieri, a marcat aparitia printre noi a primului om cibernetizat. Profesorul englez Kevin Warwick de la Universitatea Readine si-a injectat in mana stanga un microcip de dimensiuni 23 de milimetri lung, pe 3 milimetri in diametru. Istoria profesorului este inclusa in memoria Cipsului. De asemenea, el poate comunica la centrul Universitatii cu toate computerele. Performantele profesorului Kevin sint cele de a comanda automat sistemul computerizat al Universitatii si de a verifica pe toti cei ce lucreaza cu ele. Scopul acestui profesor este sa puna la punct un microcip care injectat sub pielea unui om, sa fie capabil sa citeasca curentii creierului pentru a sti in orice moment ce gindeste un om.

Cind aceasta performanta va fi atinsa, se va cere ca populatia sa voteze daca este de acord sa aiba, din ratiuni economice si de securitate, un microcip implantat in corpul fiecarui cetatean. Sintem astfel tot mai aproape de ziua cind Antichrist va reusi sa controleze lumea intreaga. Atunci nimeni, nu va putea minti, caci i se vor citi gindurile. Si daca vor refuza sa-l slujeasca, vor fi omoriti. Ce bine ca Biserica lui Christos nu va vedea ziua aceea! De aceea bucurati-va cei ce credeti in Domnul, caci plecarea noastra de aici, la El, este mult mai aproape decit am gindit noi!

LUMEA

Anul acesta mai mult ca oricind pina in prezentul istoriei omenirii, lumea se va orienta tot mai mult spre o oarecare forma de unitate. Aceasta cel putin in cuvinte. Criza economica din Asia, Japonia, Rusia, Africa si America Latina se va acutiza si datorita virusului Y2K. Popoarele din aceste parti ale lumii se vor intoarce tot mai mult catre America, Europa si ONU, pentru a fi ajutate, pentru a fi salvate oarecum de la dezastrul economic. Oameni de nimic, care vor fi in stare sa vinda orice pentru o bucata de piine, vor umple lumea. Guvernele multor natiuni, vor lucra faradelegea tot mai deschis. Daca in anul 1998, serviciile de informatie israeliene au filmat si confirmat vinderea ilegala de rachete cu incarcatura nucleara, marca M-9 Dong Feng Df-1, din partea Chinei catre Siria, s-ar prea putea sa asistam la operatiuni directe de felul acesta, motivate de o noua democratie universala in care nu numai elita tarilor dezvoltate pot decide ce sa se faca in lume, ci fiecare tara in dreptul ei ca parte din marea familie a natiunilor, poate sa decida in orice domeniu al vietii.

In Statele Unite economia pare sa mearga spre prosperitate. Adevarul este ca numai pare. Actuala administratie, daca nu dispune de moralitate, dispune de diplomatie politica. De exemplu, orice se intimpla la nivel inalt, este contracarat in fata publicului de rind cu idei si promisiuni care pe acesta il intereseaza.

Se vorbeste despre remedierea Serviciilor Sociale, a Serviciilor Medicale si a Educatiei. Dar numai se vorbeste! Publicul pierde notiunea realitatii si pe cea a moralitatii. Cei ce ar trebui sa fie vazuti ca adevarati aparatori ai societatii sint "o mare conspiratie de dreapta" si probabil ca nu va trece mult pina cind Bisericile Evanghelice vor fi vazute ca un dusman al societatii. Pina in prezent, Presedintele Clinton s-a parut ca este captusit cu teflon! Nimic, nici o acuzatie nu s-a lipit de el. Daca nu este vinovat este mana Domnului, dar daca cei din jurul sau au ajuns sa numeasca raul bine si binele rau (Isaia 5:20), Dumnezeu va interveni la vremea potrivita! Si atunci cine i se va impotrivi? In orice societate in care se vor folosi doua feluri de masuri, una pentru elita si alta pentru omul de rind, Dumnezeu va face dreptate!

ISRAEL

Potrivit acordului de la Oslo, la 4 mai 1999 vor trebui sa inceapa negocierile dintre palestinieni si israelieni cu privire asupra statului Ierusalimului. Presedintele PLO, Yasser Arafat si-a facut cunoscuta public intentia de a declara unilateral independenta Statului Palestinian, cu Ierusalimul drept capitala, la acea data. Seful Securitatii Preventive a Autoritatii Palestiniene, Mahmud Dahlan, a declarat la 19 Nov. 1998 in ziarul palestinian Al Hayat al- Jadeeda : "In convorbirea mea cu presedintele Arafat, am convenit sa continuam sa nu ascultam de cererea evreilor si a organizatiilor internationale de a aresta 30 de teroristi. Stim de asemenea ca americanii nu se vor tine de cuvint ca sa supravegheze razboiul impotriva terorismului. Noi nu avem planuri sa lichidam terorismul. Eu nu sint un politai pentru Israel.

Sint un politai palestinian care am luptat 35 de ani impotriva lui Israel. O sa continuam sa luptam pina le vom lua totul". Ati auzit acest discurs comentat la CNN sau Consiliul de Securitate ONU? Nu? Dar daca un oficial evreu spunea aceste cuvinte nebune, ONU s-ar fi putut sa ajunga in criza de hirtie pe care sa-si fi redactat rezolutiile! Prejudicierea impotriva lui Israel este universala. Anul acesta se va agrava incepind cu luna mai. Comunitatea internationala va avea o singura compozitie de interpretat - cea a lumii arabe sau a antisemitismului. Un alt fenomen la care va trebui sa asistam anul acesta este cel legat de Syndromul Ierusalim. Apropierea anului 2000 va atrage multi turisti catre Israel.

Grupari fanatice ca cel intitulat Concerned Christians din Colorado si condusi de Monte Kim Miller vor pleca in Tara Sfinta pentru a se sinucide in masa la sfirsitul anului 1999 si apoi sa invieze la intrarea in noul mileniu. Vom auzi de oameni din denominatiile noastre care vor savirsi fapte iesite din comun la Ierusalim sau in locurile cu semnificatie Biblica, pentru a grabi implinirea profetiilor Biblice. Deasemnea vom fi mirati de numarul mare de oameni fie bolnavi psihic, fie posedati demonic, care se vor duce la Ierusalim si vor pretinde ca sint Christosul sau unul din profetii sau apostolii Domnului.

In aceasta zi de perspectiva profetica, nu trebuie sa uitam Psalmul 99. In comentariile rabinice, acesta este un Psalm al judecatii lui Dumnezeu, inainte de intrarea in noul mileniu. In comentariul unor teologi chrestini, avem in fata un Psalm ce poate sa descrie evenimentele anului 1999. Elementele din Psalmul 99 care trebuiesc luate in consideratie sint legate de faptul ca "Domnul imparateste...", eveniment ce va avea loc la vremea sfirsitului; "Domnul sade..." (v.1), o expresie a vremurilor din urma, caci sederea Lui este asociata numai cu judecata. Altfel, cind Domnul este vazut in cer, El sta, nu sade. In final, de trei ori in Psalmul 99, v. 3f, 5f si 9f, se spune ca Domnul nostru este sfint.

Faptul ca sade pe heruvimi (v. 1) si nemurile sint invitate sa vada sfintenia Lui, aceasta este asociata cu puterea Sa care va fi dovedita in pedepsirea neamurilor necredincioase si mai ales a lui Gog si Magog, care vor ridica mana impotriva lui Israel la vremea sfirsitului (Ezech. 38:18, 21-23 ; 39:7).

BISERICA

Ce vom face noi la auzirea acestor lucruri? O sa ne pierdem cu firea? O sa cadem sub povara ingrijorarii si a spaimei, ca cei rai care isi vor da duhul din ei la auzirea lucrurilor care au sa vina asupra pamantului din partea lui Dumnezeu (Luca 21:26)? Nici de cum! Sa nu va ingrijorati caci Dumnezeul nostru este mare si puternic. El ne-a sapat in palmele Sale (Isaia 49:16) de aceea nu ne poate uita! Sa nu ne ingrijoram caci ingrijorarea este fara rost. In vreme de pierdere totala si de falimente, Rut a fost condusa de Domnul in ogorul cel bogat. Tot asa va face si cu noi. Sa nu ne ingrijoram, caci oricum, nu putem adauga nimic la rezolvarea problemei (cf. Matei 6:27). Sa nu ne ingrijoram, caci aceasta este pagubitoare sanatatii. Sa nu ne ingrijoram caci aceasta ne ia libertatea pe care o avem in Christos. Aduceti-va aminte de ce va spuneam in alta imprejurare. Daca cineva doreste sa fie liber cu adevarat, inclusiv de povara ingrijorarii, fiinta aceasta nu are nevoie sa caute libertatea, ci ea are nevoie in primul rind sa-si caute Stapinul! Da, un om liber are nevoie de un stapin! Cum le asociem aceste notiuni laolalta? Biblic, numai biblic! Caci Stapinul de care ai nevoie este Isus Christos. El a zis: "Si daca Fiul va va face liberi, veti fi liberi cu adevarat" (Ioan 8:36).

Daca noi avem pe Domnul ca Stapin, sintem liberi de orice s-ar intimpla. Caci sintem ai Lui. Si El ne iubeste! Sa continuam sa-L slujim, iubindu-L. Iata promisiunea Lui solemna pentru un astfel de om: <<Pentruca zici: "Domnul este locul meu de adapost!" si faci din Cel Prea Inalt turnul tau de scapare, de aceea nici o nenorocire nu te va ajunge, nici o urgie nu se va apropia de cortul tau. Caci El va porunci ingerilor Sai sa te pazeasca in toate caile tale; si ei te vor duce pe miini, ca nu cumva sa-ti lovesti piciorul de vreo piatra.Vei pasi peste lei si peste napirci, si vei calca peste pui de lei si peste serpi. - "Fiindca Ma iubeste - zice Domnul - de aceea il voi izbavi; il voi ocroti, caci cunoaste Numele Meu. Cind Ma va chema, ii voi raspunde; voi fi cu el in strimtorare, il voi izbavi si-l voi proslavi. Il voi satura cu viata lunga, si-i voi arata mintuirea Mea.">> (Ps. 91:9-16).

-va urma-

Rev. Lazar Gog
Doctorand in Teologie Pastorala
al Universitatii Oral Roberts
Tulsa OK

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page