Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

APEL al Consiliului Unirii cu sediul la ChisinauFrati romani de pretutindeni!

La 16 mai 2012, vom comemora 200 de ani de la sfartecarea Tarii Moldovei si ocuparea teritoriului dintre Prut si Nistru de catre Imperiul Rus. 16 mai 1812 a insemnat rapirea romanilor basarabeni din familia civilizatiei europene si aruncarea lor, pentru aproape doua secole, in camerele de exterminare ale Holocaustului rosu.

In aceste zile de Doliu National, niciun roman nu are dreptul sa uite atrocitatile comise de ocupantii ruso-sovietici pe pamantul Basarabiei: rusificarea si deznationalizarea salbatica; exterminarea elitei intelectuale si a taranilor gospodari; deportarile in masa si foametea organizata; colectivizarea fortata si nimicirea spiritului de initiativa in economie al basarabenilor; distrugerea Bisericilor, a Manastirilor, prigonirea lui Isus Hristos si a slujitorilor Lui; pradarea teritoriului, a patrimoniului si a arhivelor nationale; arestarea alfabetului latin, a limbii, a literaturii si a culturii romane; schilodirea destinului istoric al Basarabiei, inclusiv prin agresiunea militara din 1992, declansata de Federatia Rusa contra actualului stat Republica Moldova, si crimele de razboi savarsite in zona nistreana.

Consiliul Unirii, o platforma unionista tot mai larga – ce include reprezentanti ai Forului Democrat al Romanilor, ai Asociatiei Veteranilor Razboiului-1992 „Tiras-Tighina”, ai Platformei civice „Actiunea 2012”, ai Miscarii civice „Anul 1812”, alte zeci de organizatii din Republica Moldova, Romania si din Diaspora, precum si partide politice –, invita toata suflarea romaneasca la Marsul Demnitatii Nationale, prin care vom comemora cei 200 de ani de la raptul Basarabiei si victimele ocupatiei ruso-sovietice.

Actiunea tuturor romanilor va incepe duminica, 13 mai, ora 13.00, in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau, va continua prin fata Ambasadelor Federatiei Ruse si a Turciei, dupa care se va indrepta spre Teatrul de Vara, unde va avea loc o ampla manifestare national-patriotica, la care, alaturi de marile personalitati ale neamului, vor participa Regele Naiului –Gheorghe Zamfir si Regele Taragotului – Dumitru Farcasu.

In ziua de miercuri, 16 mai, la ora 19.00, Consiliul Unirii va invita la Drumul Luminii si al Memoriei – care va include o retragere cu torte si aprindere de lumanari in cinstea inaintasilor neamului, a deputatilor Sfatului Tarii care, la 27 martie 1918, au votat Unirea Basarabiei cu Patria-Mama Romania si in memoria victimelor celor doua sute de ani de ocupatie ruso-sovietica din Basarabia. Manifestatia va incepe la fostul sediu al Sfatului Tarii de pe strada Alexei Mateevici, va continua prin fata Ambasadei Romaniei, dupa care marea de lumini va intra in altarul Pietii Marii Adunari Nationale din Chisinau, unde, in anii 1989-1991, am obtinut cele mai mari victorii nationale.

A sosit ceasul dezrobirii definitive a Basarabiei! Sa fim demni si curajosi, mandri de stramosii, martirii si eroii nostri! Sa venim cu totii la actiunile din 13 si 16 mai, ca sa spunem cu tarie ca suntem stapani la noi acasa! Puterea ne sta in unitatea nationala!
 
 „Ridica fruntea mai sus, Romane”, ne-ndeamna din ceruri si marele poet Grigore Vieru!


Consiliul Unirii
www.consiliul-unirii.ro

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page