Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Demisia vinovatilor din administratia locala


 
Partidul Verde, singura formatiune din Romania membra a European Green Party, cere demisia imediata a directorului RATB si a directorului general al Directiei Transporturi de la Primaria Capitalei. Accidentul tramvaielor din Pasajul Lujerului din aceasta dimineata trebuie asumat de sefii institutiilor mentionate si sanctionati drastic, fiind un atentat grav la siguranta calatorilor. Peste 70 de bucuresteni au fost raniti dupa ce 3 tramvaie s-au ciocnit, iar 8 victime sunt in stare grava.
 
Partidul Verde solicita luarea de masuri drastice impotriva vinovatilor in acest caz, pana la cel mai inalt nivel, pentru o responsabilizare a tuturor factorilor decizionali care gestioneaza transportul public intens folosit de categoriile sociale cele mai vulnerabile: femei, copii si varstnici.
 
Partidul Verde intreaba reprezentantii RATB cum de sistemul GPS nu a declansat in dispecerat o avertizare catre ceilalti vatmani, privind blocarea traseului, mai ales intr-un pasaj cu notorietate in care se ating viteze ridicate, cu periclitate sporita pentru calatori? (situatie de neconceput pentru tehnicienii dispeceratelor din alte orase, precum RATT-Timisoara)
 
Pentru Partidul Verde transportul public in comun constituie o prioritate:  folosirea pe scara larga de catre cetateni a mijloacelor de transport in comun in dauna autoturismelor proprii joaca un rol fundamental in reducerea poluarii in marile orase, asigurand fluidizarea traficului si eliberand benzile de urgenta pentru serviciul de ambulanta. Tramvaiul este recunoscut ca fiind cel mai putin poluant mijloc de transport public urban si folosirea lui pe scara larga reprezinta unul din punctele importante din programul electoral al Verzilor, mai ales in Capitala tarii, afectata grav de poluarea din cauza traficului  de autoturisme. In ciuda faptului ca a existat un precedent la Iasi anul trecut soldat cu o pierdere omeneasca, masurile de preventie nu s-au resimtit la niciun nivel nici in Bucuresti, nici in alte orase.
 
In timp ce in lumea civilizata viteza maxima de rulare a unui tramvai este limitata riguros de sisteme tehnice in functie de particularitatile traseului, in Bucuresti acest aspect este tratat cu delasare, dovada fiind acest accident care putea usor avea consecinte fatale. Studiile releva ca distanta de franare a unui tramvai este de trei ori mai mare decat a unui automobil astfel incat preventia joaca un rol decisiv. O alta masura preventiva recomandata ar fi severitatea procesului de selectie si control al vatmanilor, pentru a atinge o cota de eroare nepericuloasa cauzata de factorul uman.
 
 
Biroul de Presa al Partidului Verde
 
10.05.2012
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page