Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

MAE: România reitereaza sprijinul pentru integrarea rapida a Bosniei si Hertegovinei în UE


Bucuresti, 8 mai /Agerpres/ - Secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Externe (MAE) Luminita Odobescu s-a intalnit luni cu Inaltul Reprezentant al Comunitatii Internationale (OHR) in Bosnia si Hertegovina, Valentin Inzko, ocazie cu care a reiterat sprijinul Romaniei pentru integrarea rapida a Bosniei si Hertegovinei in Uniunea Europeana, informeaza MAE.
Potrivit MAE, in cadrul convorbirilor au fost abordate evolutiile de actualitate, interne si externe, privind Bosnia si Hertegovina, in contextul sprijinului constant acordat de Romania parcursului european si euroatlantic al acestei tari.
Astfel, au fost notate evolutiile remarcabile atat pe scena dialogului politic intern din Bosnia si Hertegovina, cat si in relatiile acestei tari cu Uniunea Europeana si, in general, cu comunitatea internationala.
"Partea romana a reafirmat sprijinul acordat unei integrari rapide, cu indeplinirea criteriilor de aderare, a Bosniei si Hertegovina in Uniunea Europeana, pornind de la ratiunea ca procesul de tranzitie si reforma catre acest statut este de o importanta deosebita, iar singura optiune naturala a acestei tari nu poate fi decat cea de integrare europeana", arata in sursa citata.
In plus, Luminita Odobescu a reafirmat sustinerea pentru OHR si rolul important jucat de aceasta institutie, conform mandatului in vigoare, in gestionarea proceselor care faciliteaza apropierea Bosniei si Hertegovina de institutiile europene si euroatlantice.
MAE arata ca Inaltul Reprezentant Valentin Inzko a adresat multumiri pentru sprijinul constant acordat de Romania OHR si a subliniat ca, in prezent, conditiile interne si externe din Bosnia si Hertegovina fac posibila realizarea de progrese semnificative de catre autoritatile din aceasta tara pe calea europeana, dupa un impas politic prelungit.
Valentin Inzko s-a aflat luni in vizita la Bucuresti, in contextul consultarilor periodice ale MAE cu OHR. Pe langa primirea la MAE, programul vizitei Inaltului Reprezentant a inclus si o primire la Administratia Prezidentiala, precum si expunerea unei prelegeri la Universitatea Nationala de Aparare "Carol I". AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page